marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

În Italia, medicii cer lockdown total pentru a nu ajunge mai rău ca în primăvară

Medicii din Italia cer de urgență un lockdown total din cauza creșterii accelerate a cazurilor grave de COVID-19 și de umplerea până la refuz a secțiilor de Terapie Intensivă. Aceștia îi cer premierului Giuseppe Conte măsuri rapide pentru a împiedica „o tragedie națională”.

Potrivit celor mai recente date publicate de către Ministerul Sănătății din Italia, numărul pacienților internați în secțiile ATI a ajuns deja la 2.749. În luna aprilie, numărul maxim a fost de 4.068. Astfel că, în acest ritm, medicii susțin că în numai două săptămâni Italia va depăși numărul maxim de pacienți la Terapie Intensivă atins în luna aprilie.

Până în prezent, în Italia, infectările cu noul coronavirus a ajuns la un numră de 960.373 de cazuri confirmate, dintre care 41.750 sunt decese. În ultimele 24 de ore, au fost confirmate 25.271 de cazuri în rândul italienilor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sunt trei zone principale de risc COVID-19 în acest moment, în mare parte urmând aceeași hartă ca și în primăvară, în nordul Italiei: Lombardia, Calabria, Piemonte sunt încadrate ca zone roșii în acest moment, potrivit ultimelor date oficiale.

„Este o tragedie națională anunțată. Avem deja o creștere de 10% a deceselor provocate de infarct și de accidente vasculare cerebrale. Dacă nu acționăm acum, vom avea mai mulți morți mâine. Lockdownul trebuia impus imediat în anumite zone metropolitane. Eu l-aș fi decis deja la Napoli”, spune medicul Walter Ricciardi, consilier al Ministerului Sănătății din Italia, citat de Il Messaggero, relatează stiridiaspora.ro.

Medicii epidemiologi avertizează că se va depăși numărul maxim de pacienți internați la Terapie Intensivă.

Massimo Andreoni, directorul secției de Boli Infecțioase de la spitalul Policlinico di Tor Vergata din Roma, trage la rândul său un semnal de alarmă cu privire la presiunea fantastică pe sistemul de sănătate.

„Datele sunt foarte clare. În două săptămâni vom depăși numărul de pacienți internați la Terapie Intensivă pe care i-am avut în luna aprilie. În cele două secții de Boli Infecțioase pe care le conduc eu, avem pacienți care respiră cu ajutorul aparatelor. Încercăm, pe cât posibil, să nu încărcăm secțiile de Terapie Intensivă. Chiar și dacă am reuși să creăm mai multe locuri, nu am avea personal medical la care să apelăm”, spune profesorul. 

Lipsa personalului medical calificat este cea mai mare problemă în acest moment în sistemul sanitar din Italia. 

Politica