joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Polițiștii doljeni, pregătiți să sancționeze nerespectarea măsurilor anti Covid-19

În cartierul 1 Mai din Craiova, organele de poliție doljene deja au început acțiunile de verificare a modului în care cetățenii respectă ultimele măsuri impuse pentru a reduce răspândirea Covid-19.
,,În cadrul acţiunii, organele de control au verificat documentele justificative necesare deplasării persoanelor de la domiciliu sau locuinţă, în intervalul orar 23.00-05.00, precum şi portul măstii de protecţie astfel încat să acopere nasul şi gura de către persoanele persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani.
Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate zilnic, şi în perioada următoare pe raza întregului judeţ”, menționează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.
Forțele de ordine din oraș au controlat, în ultimele 24 de ore, peste 240 de societăți comerciale, 200 de mijloace de transport în comun, 210 locații de interes, legitimând totodată peste 4.300 de persoane. În acestf fel, încălcarea normelor de protecție dispuse în contextul stării de alertă au fost sancționate cu amenzi în valoare de aproximativ 28.000 de lei.
,,De asemenea, în ultimele 24 de ore, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Dolj, Biroului Rutier Craiova şi jandarmi din cadrul IJJ Dolj, în colaborare cu inspectori din cadrul Inspectoratului de Stat pentru Controlul Transportului Rutier, au desfășurat acțiuni pe raza întregului judeţ pentru verificarea legalității efectuării transportului de marfă și persoane.
Acțiunea a vizat, totodată, verificarea modului în care sunt respectate măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 pe timpul efectuării transportului de persoane”, se precizează în comunicatul de presă emis.
Se recomandă ca cetățenii să evite deplasările neconsiderate a fi urgente, să mențină distanțarea fizică impusă și să poarte masca de protecție, astfel încât să nu contribuie la răspânidrea efectelor SARS-COV-2.

Andreea Tigoianu

Politica