duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Transalpina rămâne închisă. În zonă cad pietre de pe versant

Circulaţia rutieră pe Transalpina, între Rânca şi Obârşia Lotrului, rămâne închisă atâta timp cât există în continuare pericol pentru siguranţa publică, au anunțat reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova. Potrivit acestora, în zonă s-au înregistrat căderi de pietre.

”Transalpina rămâne închisă circulaţiei rutiere, atâta timp cât există riscul de producere a unor evenimente ce pot pune în pericol participanţii la trafic”, a transmis, miercuri, DRDP Craiova.

Reprezentanţii instituţiei au precizat că circulaţia rutieră nu se poate relua pe DN 67C – Transalpina – sectorul de drum cuprins între Rânca şi Obârşia Lotrului.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Momentan avem căderi de pietre de pe versant în urma ploilor torenţiale, avem ploi torenţiale anunţate şi în perioada următoare. Colegii noştri sunt pe acest tronson de drum şi îndepărtează piatra căzută, îndepărtează zăpada care mai era căzută pe partea carosabilă. În momentul în care ploile vor reîncepe, suntem şi sub un cod galben, aceştia se vor retrage în bază pentru că nu îi putem expune unui pericol real pe acel sector de drum”, au declarat, pentru News.ro, oficiali ai DRDP Craiova.

Ei au precizat că circulaţia va fi reluată atunci când acest sector de drum va fi considerat sigur.

”În momentul în care acest drum va fi considerat sigur pentru participanţii la trafic, circulaţia va fi reluată pentru că nimeni nu are interesul de a ţine acel drum blocat aşa cum suntem foarte des acuzaţi. Pentur noi, siguranţa participanţilor la trafic şi a angajaţilor noştri este prioritară”, a menţionat sursa citată.

Foto: captură video/DRDP Craiova

spot_img
spot_img

Politica