duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Serviciul Salvamont, dotat cu cea mai performantă ambulanță de teren din România

Consiliul Judeţean Gorj a dotat Serviciul Salvamont cu cea mai performantă ambulanţă de teren din România, destinată intervenţiilor în zone montane şi alte locuri greu accesibile.

„Proiect în premieră naţională implementat de Consiliul Judeţean la Salvamont Gorj! Inovaţie în salvarea montană – cea mai performantă ambulanţă montană din România, acum operaţională în Gorj! Eforturile noastre se extind dincolo de facilităţile urbane, ajungând în cele mai inaccesibile zone ale judeţului, de la vârfurile muntoase până în adâncurile peşterilor şi ale apelor. În aceste locuri, salvamontiştii gorjeni au demonstrat în repetate rânduri că formează o unitate de elită, pregătită să răspundă cu promptitudine şi eficienţă în orice situaţie de urgenţă. În acest scop, ne-am asumat responsabilitatea de a aloca resursele materiale şi financiare necesare pentru a menţine şi a dezvolta serviciile de salvare, în special în zonele montane şi alte regiuni greu accesibile, care constituie peste 40% din suprafaţa judeţului nostru”, a scris, pe o rețea de socializare, preşedintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu.

Vehiculul, care a fost apreciat şi validat de Comisia Tehnică a Comitetului Internaţional de Salvare Montană, CISA IKAR, este echipat pentru a transporta până la cinci salvatori şi un accidentat, inclusiv cu echipament medical complet şi sisteme de salvare adaptate diferitelor tipuri de teren. Acesta dispune de tehnologie avansată pentru comunicaţii şi analiză a datelor, inclusiv utilizarea dronelor pentru recunoaştere.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sursa foto:FB/Cosmin Mihai Popescu

spot_img
spot_img

Politica