sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

UN MEHEDINȚI MODERN ÎNCEPE CU UN MEHEDINȚI CURAT!

Ca vicepreședinte al Consiliului Județean Mehedinți și coordonator al activităților din Geoparcul PLATOUL MEHEDINȚI, am avut în ultimii ani o preocupare constantă și activă pentru protejarea și conservarea mediului înconjurător.

Protejarea mediului și acțiunile de curățenie și ecologizare sunt esențiale pentru menținerea sănătății și bunăstării locuitorilor, pentru experiența turiștilor și potențialilor investitori, oferind un spațiu curat și sigur pentru viața de zi cu zi, factori care pot încuraja investițiile și dezvoltarea economică durabilă.

„Am participat personal la zeci de acțiuni de ecologizare a zonelor care fac parte din aria protejată a Geoparcului. Mi-am încurajat mereu colegii să promoveze zonele minunate ale acestui județ, să deschidă circuite destinate turiștilor și, cu precădere, să protejeze în permanență mediul înconjurător, speciile și plantele protejate, traseele montane și peisajele mirifice ale județului. Cred cu convingere că acest gen de acțiuni pot contribui, prin puterea exemplului, la salvarea mediul în care trăim! Suntem cu toții datori să conservăm mediul înconjurător și să îl protejăm cu atenție, atât pentru noi, cât și în beneficiul generațiilor următoare”, a precizat RAMONA CUPĂ, vicepreședintele Consiliului Județean Mehedinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ramona Cupă a participat activ la acțiuni de promovare a comorilor natural și la acțiuni de ecologizare.

– A vizitat Peștera Gramei, una dintre cele mai spectaculoase din Mehedinți, descoperind și promovând oportunități reale de a include obiectivul în circuitul turistic, mai ales că rețeaua de peșteri a județului nostru este una spectaculoasă și trebuie pusă integral în valoare.

– A participat la un exercițiu complex de intervenţie în cazul producerii unui accident aviatic în mediul montan, organizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al judeţului Mehedinţi, într-o zonă greu accesibilă de pe raza comunei Cireșu.

– Am organizat, în detaliu, alături de colegii minunați de la GEOPARC, un eveniment plin de aventură, distracție și agrement în Geoparcul PLATOUL MEHEDINȚI, anual, la începutul lunii iunie: GEOPARK MEHEDINȚI ADVENTURE!

– Alături de zeci de voluntari, dar și de autoritățile administrației publice locale și comunele aflate pe raza Geoparcului, a strâns gunoaiele aruncate la întâmplare pe albiile râurilor, pe pajiști și în păduri. MARATONUL ECOLOGIZĂRII ÎN GEOPARCUL „PLATOUL MEHEDINȚI” a fost o acțiune de mare anvergură, desfășurată pas cu pas în toate comunele din arealul geoparcului, la care vicepreședintele Consiliului Județean mehedinți, ramona Cupă a participat direct și activ și a făcut-o cu mare plăcere și cu credința că puterea exemplului este binevenită.

– A fost alături de Echipa SALVAMONT Mehedinți și Echipa de la Geoparcul PLATOUL MEHEDINȚI, într-o misiune deosebită de informare prevenire, dar și pe un traseu de o frumusețe divină: Traseul Ciolanul Mare – Cheile Țăsnei, pe o distanță totală de 6,35 km.

Comandat de ADU Mehedinți, executat de SC Inter Regional Management SRL

CUI 21240022

Politica