sâmbătă, iulie 27, 2024

Ultima ora

Sport

Seră didactică nouă, din donații, la Liceul Călărași

Elevii Liceului Tehnologic „Petre Baniță” din Călărași, Dolj, au de acum un spațiu potrivit în care să pună în practică ce învață la cursuri. Unitatea de învățământ a fost dotată cu o seră didactică.

Aceasta, printr-un parteneriat între liceu, Fundația World Vison România și ADM, unul dintre cei mai mari operatori în comerțul cu cereale și semințe oleaginoase din România și regiunea Dunării.

Sera didactică a fost inaugurată pe 17 mai. O echipă de 25 de voluntari ADM a participat alături de liceenii din clasele de profil la pregătirea serei și a solariilor din dotarea liceului cu material săditor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Proiectul este rezultatul unui parteneriat tripartit între ONG, operatorul economic privat și liceu și face parte din programul World Vision România care are ca obiectiv pregătirea cât mai eficientă a tinerilor din învățământul agricol românesc pentru agricultura viitorului”, au transmis cei la ADM.

„Noua seră didactică consolidează baza materială a liceului nostru, iar elevii din clasele de profil agricol vor beneficia de spațiul adecvat unde să își pună în practică cunoştinţele teoretice. Este important să putem asigura viitorilor profesioniști agricoli o pregătire cât mai eficientă și suntem încrezători că acest proiect reușit prin colaborarea cu World Vison România și ADM va fi o garanție în acest sens”, a afirmat prof. Florin Iulian Onete, directorul Liceului Tehnologic „Petre Baniță”.

Sera didactică intrată în dotarea Liceul Tehnologic „Petre Baniță” din Călărași are o suprafață totală de aproximativ 25 de metri pătrați și a fost produsă în România. Este realizată pe cadru de aluminiu și e acoperită cu sticlă securizată, are patru trape de aerisire și barieră solară și este dotată cu alveole pentru plantare și picurătoare.

„Pregătim tinerii pentru Agricultura 4.0, familiarizându-i cu noile tehnologii încă din liceu. Noile dotări vor ajuta elevii să înțeleagă procesele care au loc în sol, în plante și cum folosirea tehnologiei și a celor mai bune practici conduce la recolte profitabile și sănătoase”, a precizat Crenguța Bărbosu, Senior Program Manager în cadrul Fundației World Vision România.

Sera va servi pentru cursurile practice și experimente ale celor 82 de elevi din clasele cu profil agricol din liceu și va fi un spațiu dedicat pentru proiectele practice ale elevilor, pentru a încuraja performanța.

„ADM sprijină cu consecvență educația agricolă durabilă în comunitățile în care activăm și contribuie la dezvoltarea viitorilor profesioniști din agrobusiness. Ne bucurăm că proiectul nu numai că a contribuit la îmbunătățirea bazei tehnice a Liceului Tehnologic „Petre Baniță”, dar a creat și o platformă prin care colegii din ADM s-au putut întâlni direct cu elevii și profesorii din lieu pentru a discuta despre provocările și oportunitățile din agricultură și comerțul românesc cu cereale”, a declarat Anton Povkhan, Director General ADM România.

Politica