duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Magazie în flăcări din cauza unui scurtcircuit

O magazie a luat foc, noaptea trecută, în localitatea Cilieni din Olt. Pompierii olteni au intervenit să stingă flăcările. Misiunea oamenilor legii a durat o oră și jumătate. Nu au fost victime înregistrate.

”În momentul sosirii echipajelor, incendiul se manifesta la magazie și bunurile depozitate  în interior. Misiunea pompierilor pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative a durat aproximativ o oră și jumătate. În urma evenimentului a ars magazia cu suprafața de circa 50 metri pătrați, 15 tone de cărbune, cinci tone lemne de foc, o tonă de cereale și a fost afectată folia de pe două solarii pe aproximativ 500 de metri pătrați. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect sau cu improvizații”, transmite ISU Olt.

Tot pompierii vin și cu o serie de măsuri și recomandări pentru cetățeni ca astfel de evenimente să nu se întâmple.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Măsuri de prevenire:

nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;

nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;

nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan;

verificaţi periodic cordoanele de legătură ale aparatelor electrice şi luaţi măsuri pentru înlocuirea acestora atunci când sunt uzate”, au mai spus pompierii din Olt.

spot_img
spot_img

Politica