duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Iohannis a vorbit cu Biden despre Visa Waiver

Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat marți, în SUA, că a vorbit cu Joe Biden despre Visa Waiver, adăugând că „obiectivul nostru e să îndeplinim condițiile”, lucru care ar urma să se întâmple în „viitorul nu foarte îndepărtat”.

„Atât România, cât și SUA împărtășesc obiectivul de a întări relațiile bilaterale, fiind recunoscută relația pe care o avem în mai multe domenii. Lista e foarte lungă”, a declarat Klaus Iohannis în SUA, potrivit digi24.ro

Șeful statului a adăugat că a discutat cu Biden și despre Visa Waiver.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Am vorbit și de admiterea României în Visa Waiver, aspect important pentru toți cetățenii români. Sunt foarte multe discuții tehnice. Știți că Visa Waiver nu e discuție politică, se bazează pe date statistice, MAE de la noi și Ambasada acționează serios. Putem avea speranța legitimă să se rezolve într-un viitor apropiat și această chestiune”, a mai spus Iohannis.

Președintele a mai adăugat că am putea îndeplini condițiile în viitorul „nu foarte îndepărtat”.

„Obiectivul nostru e să îndeplinim condițiile și suntem încrezători că se va întâmpla în viitorul nu foarte îndepărtat”, a declarat Klaus Iohannis.

În luna aprilie, Guvernul a transmis că admiterea României în programul Visa Waiver reprezintă un obiectiv strategic naţional, iar ţara noastră este tot mai aproape de îndeplinirea criteriilor tehnice în acest sens.

Executivul a amintit atunci că, pentru scăderea ratei de refuz sub pragul de 3%, este nevoie de sprijinul tuturor cetăţenilor români care deţin sau au deţinut viza SUA de tip B1/B2 – afaceri şi turism.

Foto: Facebook/Klaus Iohannis

spot_img
spot_img

Politica