duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Substanțe periculoase, aruncate în pârâul Cârcea. Garda de Mediu a acționat

“Sunt frecvente astfel de sesizări din partea cetățenilor”

Comisarii Gărzii Naționale de Mediu-Comisariatul Județean Dolj au soluționat doua sesizari venite din partea cetatenilor, în această săptămână. Prima sesizare făcea referire la scurgeri care emanau miros de sulf și gaz de la un operator economic și o altă petiție la posibile poluări ale pârâului Cârcea.

“Comisarii GNM-CJ Dolj au procedat la verificarea respectării legislației de mediu în vigoare, în urma controlului de pe amplasament și a documentelor care stau la baza emiterii actelor de reglementare. În primul caz, operatorul economic inspectat desfășura activitatea de colectare deșeuri periculoase și nepericuloase, sesizarea vizând existența unor recipienți care prezentau scurgeri și emanau miros de sulf și gaz. În al doilea caz, erau sesizate aspecte legate de posibile poluări de la un alt operator economic din Cârcea care deversează apele uzate tehnologice în pârâul din localitate.

În urma verificărilor, comisarii au stabilit în primul caz că operatorul nu a respectat obligaţia de a colecta deşeurile separat şi să nu le amestece cu alte deşeuri sau materiale cu proprietăţi diferite, drept pentru care s-a aplicat sancțiune contravențională prevăzută de OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, în cuantum de 40.000 de lei. Totodată, în cea de-a doua situație, ca urmare a analizării probelor recoltate de laboratorul ANAR ABA JIU, unde au fost identificate depășiri ale valorilor maxim admise pentru indicatorii analizați și având în vedere prevederile HG 188/2002, echipa de control a constatat încălcarea Legii 107/1996 și a sancționat contravențional operatorul economic cu amendă în valoare de 40.000 de lei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sunt frecvente astfel de sesizări din partea cetățenilor și de fiecare dată, comisarii Gărzii Nationale-Comisariatul Județean acționează prompt, punând în aplicare legislația de mediu în vigoare!”, a transmis Garda de Mediu Dolj, pe Facebook.

spot_img
spot_img

Politica