duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

15 invitați, patru fripturi. Român, dezamăgit de experiența trăită la un grătar în Germania

Un român stabilit în Germania a rămas foarte dezamăgit după ce a fost invitat la un grătar de prietenii lui nemţi. Experienţa a povestit-o pe TikTok, iar postarea a devenit rapid virală.

Obişnuit cu grătarele româneşti, unde mâncarea şi băutura sunt din belşug, românul a avut un şoc când a ajuns la prietenii lui nemţi şi a văzut că pe grătar sunt doar 4 fripturi. După o asemenea întâmplare, românul a întrebat şi alţi prieteni din Germania dacă aşa e normal, iar răspunsul l-a surprins: uneori, mănânci ce aduci de acasă, gazda nu e obligată să-ţi ofere de mâncare, scrie adevarul.ro

„Au fost 15 invitați și ei aveau 4 fripturi. Deci pur și simplu mi-a fost o foame, nu știu de mine, invitat la grătar, de altfel. Nemții get-beget nu pun niciodată preț pe cantitatea alimentelor de la un grătar. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Băutură cât cuprinde, băutură să îți pui și în cap. Aici sunt oameni care se bucură. Nu a fost cazul. Am fost invitați la un grătar și am mâncat dimineața normal. Am ajuns acolo la prânz, s-a făcut focul, de regulă nu se respectă ora 2, s-a făcut mai târziu, 3-4. 

Bă, mi-era o foame, îmi venea să mă apuc de scaunele alea. Și eram vreo 15, fără copii. Nemții get-beget, deci vorbesc de nemții-nemți. Patru fripturi foarte mari pe grătar. Aia era tot, mă!

Ne-a venit o bucată, nouă ne-a dat o bucată de familie. Deci o bucată de carne de familie, a tăiat-o așa în patru. Nu-mi venea să cred.

Și atunci s-au simțit până la urmă și au mai scos niște cremvurști de ăia normali. Ne-au rugat să mai gustăm ceva. Dar băutură, cât pentru trei grătare. Deci nu-mi venea să cred, așa sunt”, a povestit cu umor conaționalul nostru.

După ce a vorbit cu câțiva prieteni germani, românul s-a lămurit cum stau lucrurile. De altfel, nu este diferit de cum se merge la grătar în România: mănânci ce aduci.

„Așa sunt nemții, am mai vorbit, după chestia asta pe ce am pățit, am vorbit cu un prieten, că avem și noi prieteni nemți aici. Ne-au spus că la noi așa e, nu se face multă mâncare. Mai sunt care te anunță: <Mănânci la grătar ce îți aduci>. Adică vii cu pachetul, cu carne la pachet. Băutură, nu-i problemă aici. Pentru că toți au baruri în casă, toți m-au invitat să le gust vinurile, au pivniță, au loc unde să-și depoziteze vinurile, dar îți aduci mâncare de acasă”, a mai adăugat românul.

Postarea a stârnit și interesul multor români care i-au transmis că tradițiile noastre sunt diferite față de cele de acolo. 

„În Spania făceam grătar cu toate felurile de carne salate + desert. Veneau spaniolii și mâncau, dar ei nu te invitau niciodată”, spune un alt român.

„În Italia, la fel. Noi când organizăm petreceri și-i invităm, rămân uimiți”, continuă un conațional.

„Ideea de grătar împreună cu alte 10-15 persoane presupune ca fiecare să își aducă de acasă ce își dorește sau se merge la cumpărături împreună”, a concluzionat o româncă.

Foto: pixabay

spot_img
spot_img

Politica