luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

OMS: Trebuie să purtăm mască de protecție la reuniunile de Crăciun

Virusul nu ține cont de sărbătorile de iarnă, așadar Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) recomanda purtarea mastilor la reuniunile de familie de Craciun si la petrecerile de sfarsit de an in Europa.

Avand in vedere evolutia pandemiei de COVID-19 in Europa, „exista un risc ridicat de reaparitie in primele saptamani si luni ale anului 2021”, a declarat Biroul regional pentru Europa al OMS intr-un comunicat, recomandand „purtarea unei masti si respectarea distantarii sociale” la petrecerile de sfarsit de an, potrivit AFP si EFE, citează ziare.com.

,,Reuniunile ar trebui sa aiba loc in aer liber, daca este posibil, iar participantii ar trebui sa poarte masti si sa mentina distanta fizica. In spatiile interioare, limitarea numarului de persoane si asigurarea unei bune ventilatii pentru a reduce riscul de expunere sunt esentiale”, a mai spus OMS in comunicat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

OMS-Europa, cu sediul la Copenhaga, a subliniat ca intrunirile in spatiile interioare pot fi deosebit de periculoase, deoarece se reunesc grupuri de oameni din diferite gospodarii si varste diferite care poate nu au adoptat aceleasi masuri de preventie. ,,Poate parea incomod sa porti masti si sa pastrezi distanta fizica cu prietenii si familia, insa acest lucru contribuie semnificativ la siguranta si sanatatea fiecaruia”, subliniaza organizatia, care recomanda evitarea aglomeratiei in mijloacele de transport.

Pentru sarbatorile si procesiunile religioase si targurile de Craciun, OMS propune sa se ia „serios” in considerare reducerea sau amanarea lor in tarile cu transmitere comunitara larga. Serviciile religioase ar trebui sa aiba loc in aer liber, ori de cate ori este posibil, sau sa fie limitate ca marime si durata, cu distantare fizica, ventilatie, masuri de igiena si purtarea mastilor, indiferent de situatia epidemica din zona in cauza, recomanda OMS.

Foto: Qbebe.ro

Politica