joi, mai 16, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Elevul din Gorj care a reușit să câștige medalia de aur la Olimpiada Națională de Fizică

Mario locuiește la căminul Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu” și își dorește să studieze în SUA

Mario Scurtu, elevul din Gorj, care a participat la patru olimpiade naționale, a obținut medalia de aur la disciplina de fizică și a primit mențiune din partea Ministerului Educației Naționale.

Mario Scurtu s-a calificat la olimpiadele de Matematică, Fizică, Lingvistică și Astrofizică. În competiția de Astronomie și Astrofizică, el a fost singurul participant din județul Gorj. La Olimpiada de Matematică, liceanul a fost premiat cu medalia de bronz.

Mario a explicat și cum a reușit performanța să se califice la patru olimpiade: „Vorbim de o pasiune foarte mare față de științele exacte și de aspirație foarte înrăită către acest vis, care este corelat cu pasiunea mea pentru Cosmos, astfel că s-a născut pasiunea mea pentru Fizică și, ulterior, Matematica sub formă de instrument al Fizicii și, apoi, disciplinele conexe, cum ar fi Lingvistica, și mai specializată, cum este Astrofizica“. Mario este multiplu medaliat la olimpiadele naționale și la concursurile internaționale, conform Gorj Online.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Locuind în comuna Lelești, acesta este cazat la căminul Colegiului Național „Ecaterina Teodoroiu”, unde afirmă că beneficiază de toate facilitățile necesare. Tânărul își exprimă dorința de a urma studii universitare în Statele Unite ale Americii.

„După ce termin liceul, aș vrea să continui studiile în străinătate, pentru că am o pasiune faţă de Fizică şi Astrofizică. Mă văd studiind și profesând în fizică. Vreau să ajung în Statele Unite ale Americii, cu ajutorul unei burse. Încă nu m-am decis asupra unei universități, pentru că va depinde și de rezultatele din anii viitori. Mi-aș dori să activez în domeniul astrofizicii sau al fizicii. Cercetarea în ţara noastră, în aceste domenii, nu este bine finanţată. Nu am prea multe posibilităţi de dezvoltare”, a declarat Mario.

Politica