duminică, mai 12, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

PSD Mehedinți a depus candidaturile pentru Consiliul Județean

Candidații PSD Mehedinți la Consiliul Județean s-au înscris oficial pentru alegerile locale din 8 iunie. Aladin Georgescu, liderul partidului și actual președinte al Consiliului Județean Mehedinți candidează pentru un nou mandat.

“Am primit cu onoare încrederea pe care mehedințenii mi-au acordat-o pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Mehedinți și mi-am dedicat toată experiența, eforturile și timpul, pentru a face din județul nostru, unul în care oamenii să aibă acces la toate serviciile de care au nevoie!

Astăzi pot spune că cele mai importante mari proiecte pe care le-am gândit pentru județul Mehedinți, s-au concretizat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Peste 420 km drumuri din rețeaua administrată de Consiliul Județean au fost asfaltați sau se află în curs de modernizare, ceea ce ne situează printre județele din țară cu cea mai bună infrastructură rutieră.

Am promis să modernizăm infrastructura de sănătate și am reușit. Peste 230 milioane lei s-au investit, din fonduri europene, fonduri guvernamentale și de la bugetul județului, în reabilitarea și modernizarea sistemului de sănătate.

A fost o muncă deloc ușoară, dar am reușit să ducem spre final procesul în urma căruia îmi doresc ca toți pacienții din județul Mehedinți să fie tratați în condiții foarte bune, cu aparatură și echipamente performante și în clădiri moderne, conforme cu normele sanitare în vigoare.

Unul dintre marile proiecte de județ, ”Reabilitare/modernizare Bazin de Înot Drobeta Turnu Severin” este acum, un centru multifuncțional modern, pregătit să-i primească pe toți cei care vor să practice înotul sau să se relaxeze.

O preocupare deosebită am acordat-o investițiilor în educație, iar aici, într-o strânsă colaborare cu domnii primari ai orașelor și comunelor din județ și Guvernele conduse de PSD sau din care PSD a făcut parte, am reușit să atragem fonduri europene pentru reabilitarea școlilor și dotarea lor cu aparatură și echipamente moderne, care să asigure un act educațional adaptat la tendințele tehnologice actuale. În paralel, Consiliul Județean a atras fonduri europene pentru achiziția de microbuze școlare pentru 70% din primăriile din județ, pentru a facilita accesul elevilor de acasă către unitățile de învățământ și pentru a reduce abandonul școlar.

În ceea ce privește asistența socială, facem investiții pentru ca toți copiii beneficiari, să aibă condiții bune pentru o dezvoltare armonioasă, care să le deschidă drumul spre viața de adult. În scurt timp vor demara lucrările de reabilitare a centrelor DGASPC Mehedinți, pentru care au fost atrase fonduri europene în valoare de 16 milioane lei, în cadrul PNRR.

Pentru toate acestea și pentru toate pe care le avem de continuat, astăzi am depus dosarul de candidatură alături de colegii candidați pentru Consiliul Județean.

Echipa consilierilor județeni este formată din oameni competenți, implicați, alături de mine în procesul prin care dezvoltăm județul Mehedinți.

Am convingerea că locuitorii județului Mehedinți apreciază ceea ce s-a făcut și că după data de 9 iunie, vom fi echipa care va câștiga alegerile!”, a transmis președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu.

Politica