luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mititelu caută înlocuitor pentru Trică!

După ce a promovat echipa în B, Eugen Trică s-a ales cu contractul reziliat în săptămâna începerii campionatului

Ape tulburi la FCU Craiova. După ce a făcut pregătirea de vară cu echipa, Eugen Trică, antrenorul promovării în liga a doua, a fost dat afară. Anunțul a fost făcut de clubul patronat de Mititelu pe facebook: „Contractul dintre FC Universitatea Craiova și antrenorul Eugen Trică a încetat astăzi, 24.08.2020. Urmează ca, în scurt timp, să fie angajat un nou colectiv tehnic. Pentru următoarele zile de provizorat, antrenamentele echipei vor fi conduse de către Vali David și Ovidiu Dănănae”.

Antrenorul a aflat de pe facebook de destituire
Decizia patronatului l-a șocat pe antrenor, care se pregătea pentru ședința tehnică: „Cum să reziliez contractul? Zic ei că am fost dat afară, că a încetat contractul? Întrebaţi-i pe ei! Eu nu ştiu nimic! Eu mă pregătesc de antrenament, la ora 17 mă prezint la şedinţă. Să vedem dacă mă dau afară… Eu mă duc la echipă. Nu vreau să comentez dacă au existat divergenţe, ce vă spun sigur este că eu nu am semnat nimic ca să plec. Nu am discutat cu patronul Mititelu despre asta, nu ştiu ce are de gând. Acum mă gândesc la ce o să fac la antrenament”.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cu 10 ani în urmă, Trică i-a spart parbrizul lui Mititelu
Cu mai bine de un deceniu în urmă, în mai 2010, Mititelu făcea colectă de mobile în rândul staff-ului tehnic și al jucătorilor, înaintea unui meci cu CFR Cluj. Antrenorul Trică, fost echipier al ardelenilor, s-a simțit vizat de patron și într-un acces de furie s-a urcat cu picioarele pe mașina lui Mititelu.
„Ce legătură are parbrizul cu…? Eu nu i-am zis niciun cuvânt urât lui Trică, nu a fost nicio ceartă între noi. Nimeni nu ar avea curajul să ridice palma asupra mea. Nu s-a pus problema de așa ceva. În primul rând că nu a fost la antrenament. Au fost probleme în privința programului și când sunt asemenea probleme, părerea șefului rămâne în picioare și lui Trică nu i-a convenit asta. Ne-am despărțit amical și după mi-am găsit mașina spartă. Vă jur că nu au fost cuvinte urâte”, comenta Mititelu evenimentul la vremea respectivă.
Schimbarea intempestivă a antrenorilor e o practică de-a casei la Mititelu. Fane Stoica, Reghe ori Victor Pițurcă au fost victimele patronului FCU Craiova în deceniul trecut, fiind îndepărtați de la echipă în doi timpi și trei mișcări.

Potrivit comunicatului, Ovidiu Dănănae și Vali David se vor ocupa de pregătirea echipei. Însă deja sunt vehiculate primele nume pentru înlocuitorul lui Eugen Trică. În pole-position pare a fi Flavius Stoican, fost jucător al Universității Craiova în perioada 1995-2002, care a făcut parte însă din lotul dezertorilor la Dinamo. Un alt nume vehiculat e cel al lui Mircea Rednic, considerat principalul responsabil pentru retrogradarea istorică din 2005. O altă variantă ar fi come-back-ul eternului Nicolo Napoli.

Politica