vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Ce masuri au fost luate la SJU Drobeta

In timp ce Catalin Tutilescu anunta ca refuza numirea in functia de manager al Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) din Drobeta Turnu Severin, numire facuta de presedintele Consiliului Judetean Mehedingi, Aladin Georgescu, actualul manager al unitatii medicale anunta masurile luate pentru prevenirea raspandirii Covid-19. Victor Maliborschi nj vrea sa comenteze despre cum era sa fie din nou schimbat din functie.

„După cum v-am promis că voi fi transparent la toate măsurile întreprinse pe perioada mandatului, vă informez că:
În data de 22.07.2020 am preluat efectiv conducerea Spitalului Județean din Urgență Drobeta Turnu Severin, iar din acel moment am întreprins următoarele:
-Am reorganizat la nivel de Spital personalul sanitar în vederea suplinirii numărului de asistenți în secția ATI.
-Am organizat programul medicilor și asistenților astfel încât în perioada în care s-a înregistrat un număr mare de pacienți internați pozitivi SARS CoV-2 să nu fie afectat programul OPERATOR, iar pacienții să beneficieze de tratamentul urgențelor Medico-Chirurgicale.
-Am demarat reorganizarea secției de radiologie și compartimentului CT în vederea efectuării gărzilor cu ajutorul telemedicinei la Computer Tomograf și evitarea transportului pacienților la Craiova pentru această investigație, condiție care ne ajută să aducem medici la secția de Neurologie.
-Am demarat discuțiile cu trei medici tineri pentru a le oferi posibilitatea de a profesa în spitalul nostru.
-Am tranșat și am reglat și aprobat în condițiile legii sporurile de condiții speciale de care trebuiau să beneficieze diferitele categorii de personal din Spital și am eliberat voucherele de vacanță pentru personalul sanitar care din diverse motive tehnice nu ajungeau la beneficiari.
-Am organizat activitatea compartimentului SARS-CoV-2 din cadrul Laboratorului de Analize Medicale suplinind personalul pentru a efectua un număr mai mare de testări, inclusiv și cele de care aveau nevoie cetățenii pentru a putea pleca în afara granițelor.
-Am demarat lucrări de reabilitare și am impus termene de executare.
-Am demarat și aprobat înființarea unui nou post telefonic pentru programarea pacienților în Ambulatoriu.
Sunt multe de făcut! Mulțumesc tuturor pentru susținere!
Nu doresc să comentez evenimentele din ultimele zile, mai ales că nu fac bine Spitalului nostru!” – a scris, pe facebook, Victor Maliborschi.

Politica