duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

FG-ul din capul Craiovei a învăţat doar ce nu trebuia de la MM!

Directorul general al CSU şi-a adaptat de la fostul conducător al Urziceniului doar cum să tragă comisioane din contracte 
Formaţia de fotbal a primăriei din Bănie, CSU Craiova, trece prin momente foarte dificile atât în plan sportiv cât şi al existenţei, din punct de vedere al finanţatorilor. Cei doi asociaţi, Rotaru şi Andrici, având mari probleme cu justiţia, şi-ar fi anunţat intenţia de a nu mai finanţa echipa de fotbal, urmând a se retrage din acţionariat. 
Ultimele date despre situaţia clubului sunt aşadar incerte. Echipa în sine este precum un copil făcut din flori, care se îmbolnăveşte la doi anişori foarte grav, asta după ce a trecut prin mai multe gripe de-a lungul vieţii (aici vezi oscilaţiile fotbalistice ale grupării antrenate momentan de Emil Săndoi), iar acum este părăsit de tătici şi lăsat în grija mamei (n.r. – Lia Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei) să se decurce să facă rost de banii pentru medicamente şi tratamente. 
În plus, “copilul CSU”, pentru că şi mama mai are şi alte îndatoriri, poate mai importante, cum ar fi să conducă oraşul, a ajuns să fie îngrijit de un “moş” ori „naş”, ce o fi, aciuit pe funcţia de director general – FG (n.r. – aşa îl vom numi pe cel care îi aducea apă lui MM Stoica la Urziceni). 
De fapt, acesta încă de la început s-a ocupat din diferite roluri de micul CSU, dar mai mereu i-a dat alte medicamente decât cele prescrise de medici.
Și revenind la fotbal, fără a mai face nicio altă asociere, actualul director al CSU este unul dintre cele mai mari rele ale fotbalului din Bănie. De-a lungul scurtei perioade existanţiale ale surogatului craiovean s-a întrecut în piedici puse celor care au dorit binele.
În vară, când Cîrţu şi Săndoi cereau cu disperare fotbalişti de atac, el aducea un fundaş central – Popov. Mai apoi un mijlocaş defensiv – Zlatinsky şi pe coadă un alt fundaş central – Iliev, iar rezultatele s-au văzut atât în prestaţiile acestora dar şi ale echipei.
Întorcându-ne în timp, FG a mai făcut transferuri dezastruoase. La debutul în liga întâi l-a adus pe Neacşa de la defuncta Corona Braşov, iar după două etape acesta a plecat. Tot atunci, chiar dacă semnaseră contractele cu şase luni înainte, i-a adus pe Hergheligiu şi Avrămia. Primul nu a rupt gura târgului, iar ultimul a jucat numai în D şi apoi a fost împrumutat la Rapid. A mai fost şi un puşti Cârstea de la Olt.
Dar toate aceste “tunuri financiare” ale FG-ului, pentru că s-au cheltuit ceva euroi şi la facerea tranzacţiilor nu doar la salariile plătite, nu înseamnă mai nimic din ceea ce vă prezentăm acum. 
Profesionalismul de manager sportiv al individului pus să conducă un club al Craiovei, fie el şi din flori, s-a făcut remarcat prin două cedări de jucători. Este vorba de fundaşul Briceag adus iarna trecută de la Vâlcea şi cedat în septembrie la Voluntari unde este titular de drept, purtând la un joc chiar şi banderola de căpitan. Și mai mult, darea afară a lui Cristi Ganea, jucător care a contribuit la promovare, fiind al doilea golgheter al echipei îl face pe FG un afonist de mare clasă în meseria pe care o practică. Ei bine, Cristi Gane după scurte escale la Năvodari şi FC Braşov a ajuns să fie titular incontestabil la viceliderul primei divizii – Viitorul Constanţa. Ăsta da ochi de manager. Degeaba a stat atâţia ani lângă MM Stoica. Sau, probabil, în afară că tundea terenul din Urziceni sau îi căra câte un pahar cu apă în lojă, şi-a însuşit calitatea de a sustrage comisioane din transferuri, dar să aibă grijă, că ştie toată lumea unde este MM-ul acum!  
 

 

spot_img
spot_img

Politica