duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Doljean trimis în judecată pentru șantajarea și lovirea fostei iubite

Bărbatul, de 36 de ani, din comuna doljeană Drănic, arestat preventiv la jumătatea lunii trecute, în baza mandatului emis de Judecătoria Craiova pentru  şantaj, ameninţare  şi lovire sau alte violenţe, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru aceste infracțiuni. Dosarul s-a înregistrat săptămâna trecută la Judecătoria Craiova, odată cu înregistrarea instanța respingându-i inculpatului cererea de înlocuire a arestării preventive cu o altă măsură mai blândă. Bărbatul a contestat hotărârea, însă n-a avut mai mult noroc nici la Tribunalul Dolj.

Pe rolul Judecătoriei Craiova s-a înregistrat săptămâna trecută, luni 27 iulie a.c., dosarul în care Marius Renaldo Hristea, de 36 de ani, din comuna Drănic, a fost trimis în judecată pentru șantaj. Odată cu înregistrarea dosarului magistraţii l-au menținut pe inculpat după gratii, deși acesta ceruse înlocuirea arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu:  „Respinge cererea inculpatului HRISTEA RENALDO MARIUS,de înlocuire a măsurii arestului preventiv cu măsura arestului la domiciliu sau a controlului judiciar,prev. de art. 202 alin. 4 lit. b sau d C.p.p. În baza art. 348 şi art. 207 alin. 4 C.p.p. Menţine ca legală şi temeinică măsura arestului preventiv a inculpatului HRISTEA RENALDO MARIUS dispusă prin încheierea cu numărul 106 din 14.07.2015,pronunţată în dosarul nr. 16799/215/2015 al Judecătoriei Craiova. Cheltuielile judiciare, în cuantum de 150 lei, din care suma de 130 lei reprezintă onorariu apărător oficiu, rămân în sarcina statului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la pronunţare.   Pronunţată în camera de consiliu azi 27.07.2015”, se arată în încheierea de ședință a Judecătoriei Craiova. Inculpatul a formulat contestație,   însă două zile mai târziu, pe 29 iulie a.c., Tribunalul Dolj i-a respins contestația, astfel că a rămas după gratii.

Reamintim că, potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Craiova au fost sesizaţi, pe 23 iunie a.c., de Mariana G., de 36 de ani, din Craiova cu privire la faptul că, Marius Renaldo Hristea, de 36 de ani, din comuna Drănic, fostul iubit, o ameninţă cu acte de violenţă. Aceasta le-a povestit poliţiştilor că s-a despărțit de bărbat pe la începutul acestui an, după ce, o perioadă, chiar au locuit împreună în apartamentul pe care ea îl are în Craiova. După ce s-a despărţit de el, femeia a început să primească mesaje de ameninţare. În plus, în luna iunie chiar a așteptat-o în apropierea locuinței, s-au certat și el a lovit-o, astfel că s-a prezentat la Institutul de Medicină Legală (IML) Craiova de unde a obţinut un certificat conform căruia a suferit leziuni ce necesită pentru vindecare 3 – 4 zile de îngrijiri medicale.  

Policlinica Buna Vestire Craiova

Nici după acest episod ameninţările nu s-au oprit, dimpotrivă. Craioveanca a spus că bărbatul i-a cerut 500 de euro ca să o lase în pace, așa că s-a hotărât să vină la Poliţie şi să depună plângere.  Polițiștii au demarat o anchetă și, după ce au stabilit că cele declarate de femeie se confirmă, au luat decizia, împreună cu procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova să-l rețină. „A fost demarată o anchetă, poliţiştii craioveni stabilind că cele sesizate se confirmă  şi că suspectul, în perioada 15-23.06.2015, a ameninţat, prin mesaje, partea vătămată cu acte de violenţă, pentru a relua prietenia şi, totodată, a solicitat sume de bani pentru a întrerupe relaţia”, a declarat, la momentul respectiv, agent şef adjunct Amelia Barbu din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Ca urmare a probatoriului administrat în cauză împreună cu procurorul care supraveghează activitatea de cercetare penală a secţiei, în cursul zilei de luni, 13 iulie, a fost dispusă continuarea urmăririi penale faţă de suspect pentru săvârşirea infracţiunilor de şantaj, ameninţare şi lovire sau alte violenţe, bărbatul fiind reţinut pentru 24 de ore şi introdus în arestul IPJ Dolj, o zi mai târziu fiind arestat preventiv.

spot_img
spot_img

Politica