miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tabără la munte pentru a promova un stil de viață sănătos

30 de tineri vor avea șansa să meargă într-o tabără tematică unde vor afla principiile unui stil de viață sănătos. Proiectul “Aleg sănătos!” este organizat de Asociaţia pentru Tineri Streets în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană Sportul pentru Toţi Dolj și Crucea Roşie Dolj. 

Scopul proiectului este de a promova un stil de viaţă sănătos în rândul tinerilor doljeni, iar obiectivele sunt creşterea cu 20% a gradului de infomare al tinerilor despre importanţa mişcării, a alimentaţiei sănătoase şi dezvoltarea ofertei de activităţi integrate pentru 30 de tineri. 
Activităţile principale ale proiectului sunt o campanie de informare a tinerilor doljeni privind importanţa mişcării, a alimentaţiei sănătoase şi o tabără tematică pentru 30 de tineri pe durata a 5 zile. În tabără, tinerii vor participa la activităţi integrate – sportive, de recreere şi artistice şi la sesiuni de informare despre efectele benefice ale unui stil de viaţă sănătos. 

Participanții vor avea alături de ei experți în nutriție și sport, dar și reprezentanți ai Crucea Roșie Dolj, pentru că tabăra și activitățile se vor desfășura la munte și în caz de nevoie să poată apela la un specialist în prim ajutor.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Tabăra este pentru 30 persoane, dimineața vom avea înviorare, fitness, pilates, exerciții în aer liber, cardio, câteva drumeții, să învățăm să respirăm pentru că atunci când urci pe munte trebuie să știi să îți reglezi respirația. Este important să avem pe cineva specializat. Fiind o zonă de munte sunt și riscuri, de aceea pentru siguranța participanților, vom avea pe cineva de la Crucea Roșie și un nutriționist specializat care să facă meniurile și care să învețe și să transmită prin cursurile pe care le va susține cum este bine este să combinăm alimentele și cât de important este să le alegem. Cu siguranță, aceleași alimente combinate într-o formă mai sănătoasă pot să ne ajute. Este un proiect care vrea să prevină obezitatea chiar dacă în România în prezent suntem peste 20% obezi și peste 40% cu surplus de greutate așa cum spune Institutul Național. Ne dorim ca tinerii să ducă mai departe acest mesaj, să fie modele în generațiilor lor și partenerii să promoveze proiectul pentru a reduce numărul tinerilor cu surplus de greutate”, a declarat Dorina Gruia, președinte Asociația Streets.

Nu vor fi vizați doar cei cu surplus de greutate, important este ca participanții să fie promotorii unui stil de viață sănătos.

„Am pornit acest proiect pentru că am observat că în ultimul an numărul tinerilor supraponderali a crescut, la fel și numărul tinerilor care suferă de obezitate, iar în Europa suntem clasați pe locurile fruntașe. Ne dorim prin acest proiect să îi facem  să înțeleagă cât de importantă este o viață sănătoasă cât mai bună și prin mișcare”, a declarat Bogdan Răcăreanu, coordonator proiect.

Pentru a participa la tabără, tinerii se pot înscrie în perioada 3-9 august 2015, trimiţând o scrisoare de motivaţie la adresa [email protected]
Proiectul este finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului.

„Tinerii care doresc să participe la acest proiect trebuie să aibă o vârstă între 14-35 ani. Înscrierea se face pe baza unei scrisori de intenție la care se va adăuga un document de la medicul de familie în care se va specifica dacă sunt apți pentru a face sport. Alt criteriu de selecție este dorința tinerilor de a participa la un proiect ce are în vedere promovarea unui stil de viață sănătos și a exercițiilor în aer liber și cât de mult își doresc să fie văzuți ca niște promotori a unui stil de viață sănătos”, a precizat Codin Laurențiu, coordonator proiect.

Costurile taberei vor fi suportate de proiect și va avea loc la Bușteni, în perioada 17-22 august.

Politica