duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Pandurii n-au mai defilat şi pe <<Municipalul>> severinean

La debutul pe Stadionul Municipal, CSS Drobeta n-a reuşit să-şi adjudece victoria, dar n-a mai pierdut ambele meciuri cu CS Pandurii, aşa cum se întâmplase în toamnă, pe terenul sintetic din Târgu Jiu, când a fost învinsă cu 2-0 la juniori A şi cu 6-0 la juniori B. Miercuri, elevii pregătiţi de Marian Brihac, impulsionaţi, probabil, de impunătorul stadion pe care joacă, au deschis scorul în finalul primei reprize, prin căpitanul Daniel Ciobanu, dar au căzut fizic după pauză. Juniorii A de la CS Pandurii au dominat clar partea secundă şi au întors, meritat, rezultatul, prin nou-intratul Daniel Mărgărit (‘70, ‘76) şi integralistul Daniel Pîrvulescu (‘85).

Veneam după o victorie cu 3-0 la CSJ Craiova şi speram la un rezultat bun. Am fost aproape. Cu excepţia ultimelor 20 de minute, eu sunt mulţumit de jocul elevilor mei. S-a văzut însă plusul de pregătire al adversarilor. Am întâlnit o echipă  mai matură, ai cărei jucători evoluează şi în Liga a III-a, la Pandurii II. Noi am picat fizic, poate şi din cauza faptului că e pentru prima dată când jucăm pe un teren de dimensiuni aşa mari.
A explicat Brihac

Omologul său a fost încântat de faptul că meciul s-a disputat pe o arenă de 20.000 de locuri şi pe un gazon impecabil, dar a dezvăluit şi motivele pentru care echipa sa a fost condusă la pauză:
Pentru noi a fost primul meci din această primăvară. Am început jocul mai greu, am şi fost conduşi la pauză, dar ne-am revenit şi, datorită schimbărilor pe care le-am făcut,  ne-am impus în final cu 3-1. Felicit gazdele că au reuşit să organizeze meciul pe acest stadion de Liga I. A fost un joc frumos, iar puţinii spectatori prezenţi au avut ce să vadă. Mă bucură victoria, fiindcă suntem 4-5 echipe care ne luptăm pentru
primele două locuri.
A spus Cristi Popescu

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acesta a mizat pe: Opriţa – Dinulescu (51 Croicu), A. Constantin, Brînzan (cpt), Miroiu, I. Vasile (‘90 Mitu), Pîrvulescu, Tudor, Pîrcalabu, Hemidi (‘88 Cismaşu), Zavracu (‘28 Pruteanu, ‘67 Mărgărit). CSS a replicat cu: Filip – Văcuţa, Bălăceanu (‘73 Chiată), Ciobanu (cpt), Dumangiu, Cornea, Cîrjaliu (‘57 Aldea), Coadă (‘81 Mangu), Cimpuieru (‘67 Lăcustă), Sărăcin, Brebenoiu (‘90 Şeicaru).

Remiză albă la juniorii U16

La juniori B, CSS Drobeta şi CS Pandurii au remizat, scor 0-0, dar oaspeţii au avut mai mult iniţiativa, aspect remarcat şi de antrenorul Adrian Popescu:
Un joc bun, pe care cred că l-am dominat aproape în întregime. Adversarii au stat bine în apărare, iar pe faza de atac nu ne-au pus probleme. Noi nu mai putem spera la primul loc, dar trebuie să ne păstrăm poziţia secundă, pentru care se mai luptă 3-4 echipe.

Echipa a evoluat în formula: Manole – M. Popescu, Ilina, Lupulescu, Tereche, Brătuianu, Bogatu (‘61 Trancău), Vodă, Vienescu (‘64 Cioiu), Mihăilescu (‘46 Cojocaru), Dodoi (cpt). Antrenorii severineni Mihai Caliţoiu şi Daniel Ispas i-au trimis în teren pe: Iliescu (cpt) – Ciocioniu, Moraru, Vătuiu, Bohoru, Lolea (74 Opriţescu), Paulescu, Albei, Burincă (‘56 ?ărineanu), Saizu, Grecu (‘79 Ropotan).

Se antrenează în mocirla de pe <>

Rezultatul, unul de moral pentru CSS, a fost pe placul tehnicianului Caliţoiu, care speră ca Stadionul <> să fie dotat cu teren sintetic şi să devină bază de antrenament pentru toate cluburile de copii şi juniori din Dr. Tr. Severin.

Un meci foarte dificil pentru noi, dar mă bucur că elevii mei au respectat partitura tactică pe care am gândit-o şi mă bucur că şi-au depăşit condiţia.  Acest punct scos pe <> este pentru noi un punct mare, ţinând cont că, spre deosebire de adversari, noi nu avem un teren de dimensiuni normale de antrenament şi ne pregătim în mocirlă. Sper ca factorii de decizie să găsească o soluţie pentru Stadionul <>. Este inadmisibil ca acea arenă să stea în paragină şi aceşti copii, care au calitate, să nu aibă unde să se antreneze. E bine măcar că autorităţile locale ne-au lăsat să evoluăm, din această primăvară, pe principalul stadion al oraşului şi că nu mai suntem nevoiţi să jucăm pe <>, unde terenul era impracticabil în această perioadă. Sper să fim lăsaţi şi pe viitor să jucăm aici şi mi-aş dori ca fotbalul severinean să renască şi prin aceşti juniori de la Clubul Sportiv Şcolar din localitate.
A spus Caliţoiu

Etapa viitoare, CS Pandurii va juca, duminică, cu CSS Craiova, iar CSS Drobeta va evolua miercuri, 18 martie, la GP Craiova, de unde speră să se întoarcă cu toate punctele.

spot_img
spot_img

Politica