duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

OLT. Programul «Casa Verde» disponibil din nou

Statul finanţează persoanele fizice care vor să îşi instaleze sisteme de captare a energiilor alternative pentru a stimula adoptarea pe scară mai largă a acestor tehnologii nepoluante prin programul Casa Verde.
Programul constă în acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru mediu, în funcţie de tipul instalaţiei, astfel: până la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare; pâna la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de caldură; pâna la 6.000 lei pentru instalaţie de producere a energiei termice pe baza de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Olt îi anunţă pe cetăţenii care au depus cerere de finanţare în cadrul programului Casa Verde pentru persoane fizice în sesiunea 2011 că s-a reluat această sesiune. A fost sistată iniţial din cauza lipsei de fonduri.
În acest an pentru judeţul Olt, Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a verificat un număr de 198 dosare de finanţare care au fost depuse la APM Olt în perioada 7.06.2011 – 21.06.2011. Din 198 dosare, 184 au fost acceptate, iar 14 au fost respinse conform gazetanoua.ro.

Scopul acestui program este îmbunătăţirea calitaţii aerului, apei şi solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului şi a combustibililor fosili utilizaţi pentru producerea energiei termice folosite pentru încalzire şi obţinerea de apă caldă menajeră. Prin finanţarea nerambursabilă din Fondul pentru mediu a proiectelor privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încalzire, se încurajează utilizarea sistemelor care folosesc sursele de energie regenerabilă, nepoluante.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru a putea semna contractul de finanţare, beneficiarul trebuie să meargă la sediul APM Olt cu extras de carte funciară pentru imobilul în care se implementează proiectul aprobat, în original; extras de cont bancar, valid la data semnării contractului până la finalizarea contractului (12 luni) – în original; copie de buletin a titularului de contract); procură notarială (dacă este cazul) – în original; autorizaţie de construire validă la data semnării contractului (dacă este cazul) – în original sau în copie legalizată, potrivit gazetanoua.ro.

spot_img
spot_img

Politica