duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Meci decisiv pentru vâlceni

Rămaşi în cursa pentru promovare, după rezultatul nesperat scos pe terenul ASA-ei, vâlcenii de la CSM sunt încă la o distanţă destul de mare faţă de primul loc promovabil. Patru puncte îi despart de CSU, puncte însă ce pot fi recuperate în etapele ce urmează, dacă vor intra într-o linie dreaptă de victorii.
În această după-amiază, trupa din Vâlcea va întâlni Metalul Reşiţa, într-o partidă decisivă pentru ambele echipe în privinţa păstrării şanselor la primele două locuri. Pe lângă acest aspect, meciul va fi unul pe viaţă şi pe moarte şi din prisma orgoliilor existente între jucătorii celor două echipe, odată cu plecarea grupării patronate de Rufă din Zăvoi şi mutarea definitivă în Reşiţa.

Intensitatea nervilor şi profunzimea ambiţiilor s-a putut observa pe deplin în decursul campionatului regulat, în minutele din jocurile directe, dar şi în afara terenului, prin vorbele grele aruncate de oficialii celor două echipe. Pe iarbă, succesul le-a surâs mai tot timpul vâlcenilor, care în timpul sezonului regulat au izbutit o victorie categorică pe teren propriu, dublată de încă o victorie în meciul tur din play-off, de data această în deplasare.
Singurul joc din această ediţie de campionat câştigat de Metalul Reşiţa a fost cel din returul sezonului, disputat în Banat, în care reşiţenii s-au impus cu 1-0. De la ultima întâlnire s-au schimbat multe aspecte în jurul celor două echipe, în principal conducerea băncii tehnice.

La cârma echipei vâlcene se află în acest moment Erik Lincar, în timp ce Daniel Opriţa a fost proaspăt instaurat în postura de antrenor la gruparea din Valea Domanului, continuând să îşi păstreze şi rolul de atacant în echipă. Judecând pe fondul ultimelor rezultate, CSM Râmnicu-Vâlcea pare echipa mai în formă, cu două victorii obţinute împotriva unor formaţii de calibru, precum Gloria Bistriţa şi ASA Târgu-Mureş.
Metalul Reşiţa nu a convins în acest play-off că poate constitui o grupare redutabilă în lupta pentru promovare, având evoluţii oscilante. În ultimul joc, reşiţenii au pierdut pe teren propriu în faţa celei mai slabe echipe din play-off, FC Olt Slatina, şi s-au îndepărtat considerabil de trenul către prima ligă.
Despre oltenii din Slatina, aceştia vor disputa încă un joc de „vacanţă” în cadrul etapei intermediare de azi, întâlnind acasă Gloria Bistriţa. Toate meciurile rundei a VII-a sunt programate de la ora 18.00.

Policlinica Buna Vestire Craiova

––––

PROGRAM ETAPA A VII-A
CSM Râmnicu-Vâlcea     –     Metalul Reşiţa    ora 18.00
CSU Craiova     –     ASA Târgu-Mureş    ora 18.00
FC Olt Slatina     –     Gloria Bistriţa    ora 18.00

Clasament
1. ASA Tg. Mureş    17    9    4    4    20-11    31
2. CSU Craiova     17     9     3     5     24-18     30
3. CSM Rm. Vâlcea     17     7     5     5     17-14     26
4. Gloria Bistriţa     17     5     6     6     17-19     21
5. Metalul Reşiţa     17     6     3     8     15-19     21
 6. FC Olt Slatina     17     3     3     11     8-19     12

spot_img
spot_img

Politica