marți, mai 7, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cîrstea şi Halep, în turul doi la Roland Garros

Simona Halep şi Sorana Cîrstea îşi continuă aventura pe zgura din Hexagon. Cele două jucătoare de tenis de origine română au obţinut ieri calificarea în turul doi al turneului de grand-slam din Franţa, după ce au dispus de adversarele întâlnite în prima rundă. Numărul patru mondial în clasamentul WTA, Simona Halep, jucătoare ce a cunoscut o evoluţie uimitoare în ultimii doi ani, a învins fără drept de apel o tenismenă de origine rusă.

Kleybanova a cedat în faţa româncei cu scorul de 2-0 la seturi, după ce pe parţiale cifrele au arătat astfel: 6-0, 6-2. Simona şi-a egalat astfel cea mai bună performanţă de la Roland Garros, şi va avea astăzi ocazia să o îmbunătăţească, dacă va izbuti să treacă de britanica Heather Watson, locul 92 WTA.

E prima dată când joc pe terenul central de la Roland Garros. M-am simţit foarte bine aici şi le mulţumesc tuturor care au venit să mă vadă. Sper să am un turneu bun în continuare. Am făcut o finală bună la Madrid, dar aici este diferit şi sper să ajung cât mai departe în turneu.
A spus Halep la finalul meciului din primul tur, conform mediafax.ro

Policlinica Buna Vestire Craiova

Sorana Cîrstea a fost nevoită să muncească mai mult pentru calificare, oponenta din runda inaugurală punându-i probleme româncei.
Sorana a servit în marţi în compania unei jucătoare canadiene, Aleksandra Wozniak, de care a trecut în decisiv cu scorul de 6-2, după ce a pierdut primul set la tie-break(3-7) şi s-a impus în setul imediat următor cu 7-5. În turul secund, Sorana Cîrstea o va întâlni pe Teliana Pereira (Brazilia), locul 94 WTA.

Ambele sportive au primit câte un cec de 42.000 de euro pentru victoriile obţinute marţi, în debutul competiţiei de la Paris. În altă ordine de idei, o altă jucătoare româncă, Alexandra Cadanţu, a pierdut calificarea în a doua fază a turneului Roland Garros, în faţa belgiencei Bertens.

Politica