duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Victorie frumoasă în faţa unei echipe solide

Handbalistele din Bănie au făcut un meci excelent sâmbătă seara. În prima partidă pe care au disputat-o în cadrul turneului pentru locurile 7-9 din Liga Naţională, reprezentantele Craiovei nu au dat nicio şansă unui adversar care avea în lot jucătoare cu mare experienţă şi de valoare precum Cristina Vărzaru, Oana Manea sau Patricia Vizitiu.
Banca tehnică a gazdelor a pregătit bine meciul, a aşezat ideal echipa în teren exploatând toate greşelile adversarului. La primul fluier a brigăzii de arbitrii s-au văzut intenţiile celor două echipe care s-au studiat preţ de câteva minute. Cu toate că nu au importanţă decât pentru orgoliu, unul care trebuie să existe dacă vrei să faci performanţă, meciurile din turneul locurilor 7-9 s-au dovedit pline de ambiţie până acum, ceea ce pentru handbal este foarte bine. După 4-3 în minutul 10, echipa craioveană a trecut la conducerea ostilităţilor în teren.

Cu Ianaşi şi Snopova vârfuri de lance s-a marcat gol după gol astfel că în minutul 20 se conducea cu 13-8 şi se prefigura o victorie frumoasă. Spunem asta pentru că reacţia oaspetelor nu a fost în măsură.
Sau mai bine spus a fost anticipată bine de banca tehnică din Craiova şi nu a avut repercusiuni pe tabelă. Foarte eficiente pe faza de atac şi bine organizate în apărare unde s-a asigurat cu succes zona liniei de nouă metri adverse, SCM Craiova s-a desprins la  trei goluri la pauză.

Joc bun şi după pauză

Policlinica Buna Vestire Craiova

La reluarea jocului ecartul s-a mărit repede la cinci goluri datorită reuşitelor lui Ianaşi şi Tivdar iar SCM a luat o opţiune serioasă pentru victorie. Având poarta asigurată datorită evoluţiei bune a Mirelei Paşca, nu au mai existat sincope şi s-a marcat gol după gol. În minutul 43, Craiova conducea cu 26-20 şi demonstra că este o echipă redutabilă pe teren propriu. Nu s-a micşorat ritmul nici în ultimul sfert de oră a meciului, echipa gazdă dovedind că rezistă fără probleme şi din punct de vedere fizic. La finalul celor 60 de minute de joc diferenţa putea fi şi mai mare dar brigada de arbitri a dictat o serie de eliminări pentru SCM care a evoluat şi în trei jucătoare de câmp. Victorie categorică a echipa din Bănie care la mijlocul săptămânii face deplasarea la Deva pentru cel de-al doilea meci din turneul 7-9.

A fost un meci disputat, un joc bun al echipei noastre, cu o poftă de gol deosebită. Ne bucurăm foarte mult că am putut să câştigăm cu CSM Bucureşti, o echipă cu pretenţii şi sperăm ca în acest final de an să menţinem tonusul crescut şi ne bucurăm de dăruirea de care au dat dovadă fetele.
A declarat la finalul partidei Aurelian Roşca

Ne dorim foarte mult victoria şi din dorinţa asta facem mai multe greşeli. A fost un meci greu, pe apărare şi pe atac dar ne-am mobilizat. Eu încerc să-mi ajut echipa indiferent de postul pe care evoluez. Acum am mai multe acţiuni datorită colegelor mele.
A declarat şi Andreea Ianaşi, una dintre remarcatele partidei de sâmbătă

–-

SCM Craiova – CSM Bucureşti 33-30 (17-14)

SCM Craiova: Paşca, Munteanu (portari), Snopova 8, Ianaşi 6, Apipie 5, Dincă 4, Han 3, Tivadar 3, Cioaric 3, Amariei 1, Florică şi Joldeş
Antrnenori: Aurelian Roşca şi Gheorghe Sbora

CSM Bucureşti: Iordache, Tolnai, Şerban (portari), Vărzaru 8, Glibko 8, Manea 5, Gherman 2, Carabulea 2, Shutska 1, Niculae 1, Vizitiu 1, Zaremba 1, Binescu
Antrenor: Mette Klit

spot_img
spot_img

Politica