miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olteanul Cătălin Mihalache, 10.000 de euro pentru originalitate

Cea de-a patra ediţie a show-ului de televiziune “Românii au talent” şi-a desemnat câştigătorii. Oltenia a avut doi reprezentanţi în finala concursului, iar unul dintre ei, caricaturistul Cătălin Mihalache, a reuşit să fie votat de publicul de acasă pentru premiul de originalitate, oferit în premieră de organizatori.

5 concurenţi au intrat în “finala mică” de la “Românii au talent”, printre ei numărându-se şi olteanul Cătălin Mihalache. De altfel, caricaturistul născut în comuna Milcov a ajuns şi în finala mare, dar nu s-a clasat pe podium. A câştigat, în schimb, 10.000 de euro, pentru “cel mai original talent”. Jurizarea s-a făcut de către public, care a avut la dispoziţie o săptămână pentru a vota.
Cătălin a obţinut premiul  pentru originalitate, el desenând cu picioarele, cu capul, cu gura sau cu mâinile la spate. Este, după o muncă de peste 10 ani depusă în slujba artei, o recunoaştere a meritului caricaturistului de la Milcov.

«Românii au talent» mi-a dat aripi. Nu am renunţat să desenez, oricâte greutăţi am întâlnit în viaţă.
A declarat la scurt timp după finalul concursului Cătălin Mihalache

Policlinica Buna Vestire Craiova

Fost elev al lui Ştefan Popa Popa’s, s-a făcut remarcat după ce pereţii casei natale din satul Prooroci au devenit “foaie de desen” pentru caricaturi cu Andreea Marin, Traian Băsescu sau Gigi Becali. Cătălin Mihalache a continuat să deseneze caricatură, devenind cunoscut pentru portretele “om-animal”. Numeroase personalităţi ale lumii, plecând de la şefi de state la artişti celebri au fost satirizate de Mihalache.
În “finala mică” de la “Românii au talent”  s-au mai calificat Riccardo Masidda, trupa “Qui Peut”, Florinel Lăutaru şi Biba Struja.

După câştigarea titlului de “cel mai original talent”, Cătălin Mihalache şi-a făcut numărul şi în finala mare. Aici însă, publicul a decis ca titlul să fie câştigat de “tenorii” trupei “Brio Sonores”, opt bărbaţi din Chişinău care au încântat publicul din sală, dar şi pe cel de acasă cu cântecele lor.

Politica