duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Elevii de la «Decebal», în vizită la Spitalul Filantropia

Elevii claselor a IV-a B, a VII-a A şi a  VIII-a B de la Şcoala Gimnazială “Decebal” din Craiova au organizat ieri acţiunea “Să-i ajutăm pe cei în suferinţă”. Aceasta a avut drept scop alinarea durerii celor suferinzi şi s-a desfăşurat la Spitalul Filantropia.
Acţiunea face parte din Strategia Naţională de Acţiune Comunitară (SNAC) şi s-a dorit a fi un gest umanitar pentru bolnavii de la Spitalul Clinic Municipal Filantropia – secţia de hematologie. Însoţiţi de un grup de cadre didactice, elevii şcolii amintite au oferit cadouri şi felicitări celor bolnavi. Elevii claselor a VII-a A şi a VIII-a B au donat din propriile puşculiţe sume cuprinse între 1 leu şi 100 lei.
Cu aceşti bani s-au cumpărat cadouri pentru bolnavi iar elevii clasei a patra au confecţionat, special pentru acţiunea umanitară felicitări care au avut ca temă sărbătoarea pascală.

Paştele, sărbătoare a vieţii, marchează miracolul Învierii Domnului, iar acţiunile de voluntariat din această perioadă premergătoare readuc echilibrul, bucurie şi speranţă în sufletele tuturor, voluntari şi beneficiari. Elevii şi profesorii au confecţionat felicitări, au dăruit din puţinul lor pentru achiziţionarea de fructe şi dulciuri, pentru ca Sfintele Paşti să însemne şi pentru cei aflaţi în suferinţă, bucurie şi speranţă.
A precizat coordonatorul SNAC prof. Filip Simona

Alături de profesoara Simona Filip au participat la acţiune cadrele didactice Daniela Muntranu, Camelia Ionele şi Monica Matei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Darurile primite au adus zâmbete şi un strop de bucurie pe chipurile  bolnavilor din secţia de hematologie. Acest lucru a însemnat promisiunea că ne vom reîntâlni.
A afirmat, după finalizarea acţiunii Mariana Coandă ,  director de îngrijiri medicale de la Spitalul Clinic Municipal Filantropia

spot_img
spot_img

Politica