duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Doctor Honoris Causa acordat de UCV unui profesor universitar al Universităţii de Vest din Timişoara

Universitatea din Craiova a acordat titlul de Doctor Honoris Causa Socialium Scientiarum lui Dumitru Horia Cristea, profesor universitar la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor, Universitatea din Timişoara.
Dumitru Horia Cristea este autor şi coautor la peste 40 de tratate şi cărţi de specialitate, reputat cadru didactic la Universitatea din Timişoara care se bucură de recunoaştere naţională şi internaţională în domeniile de competenţă, respectiv Finanţele companiei, Management Financiar, Fiscalitate şi Evaziune Fiscală, Contabilitate managerială, fiind un reper şi un mentor pentru generaţii întregi de cadre didactice şi cercetări în domeniul finanţelor private.

Dan Clăudiu Dănişor: «Mentorul devenirii profesionale a universităţii noastre»

Participăm astăzi cu emoţie şi deosebită bucurie la o distinsă ceremonie publică, împreună cu Senatul universităţii noastre şi o parte din membrii Consiliului de Administraţie al UCV pentru a conferi prestigiosul titlu de Doctor Honoris Causa Socialium Scientiarum domnului profesor emerit doctor Dumitru Horia Cristea. Suntem îndreptăţiţi să afirmăm că domnul Horia Cristea a fost înzestrat cu talentul de dascăl, fiind şlefuitorul a zeci de generaţii de economişti şi a contribuit la consolidarea Şcolii de Finanţe şi Contabilitate a Banatului. Totodată, a fost mentorul devenirii profesionale a multor cadre didactice din alte universităţi de prestigiu precum şi universitatea noastră.
A declarat prof. univ. dr. Dan Claudiu Dănişor, rectorul Universităţii din Craiova

Policlinica Buna Vestire Craiova

De altfel, rectorul Universităţii din Timişoara, Marilen Pirtea şi-a exprimat cuvintele de laudă către Dumitru Horia Cristea, mulţumindu-i pentru contribuţia adusă în cadrul Universităţii din Timişoara:
Datorită generozităţii sale şi viziunii asupra fenomenelor economice, domnul profesor universitar doctor Dumitru Horia Cristea este o personalitate deosebit de apreciată în spaţiul academic naţional. Nu putem fi decât onoraţi să fi prezentat în acest cadru rezultatele activităţii domniei sale, subliniind rolul jucat în cooperarea noastră pe plan naţional şi internaţional.

De asemenea, Dumitru Horia Cristea a ţinut un discurs de mulţumire pentru titlul cu care a fost distins, titlu la care nu aspira iniţial.

Vă mulţumesc pentru gândul dumneavoastră transformat în faptă, de a propune, aviza şi aproba acordarea unui prestigios titlu academic, mie, celui care am slujit peste 40 de ani învăţământul economic superior şi încă îl mai slujesc la Facultatea de Economie şi Administrare a Afacerilor din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara. Este ceva deosebit când cineva, fără funcţii şi fără demnităţi publice, este adoptat într-o familie Academică de prestigiu. Este expresia acelei atitudini ce face diferenţa în lumea tumultoasă universitară.
Dumitru Horia Cristea, cel care a fost distins cu titlul de Doctor Honoris Causa

spot_img
spot_img

Politica