miercuri, mai 8, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Mobilizare pentru Earth Hour-Ora Pământului

Ora Pământului, cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istorie, continuă tradiţia stingerii luminilor în mod simbolic, dar se constituie, pentru instituţii, organizaţii şi cetăţeni într-o nouă oportunitate de a-şi arăta preocuparea pentru mediu şi capacitatea de mobilizare.  
Anul acesta, Municipiul Craiova, alături de alte 12 oraşe, s-a înscris  în competiţia pentru Capitala Earth Hour organizată la nivel naţional de World Wide For Nature-România, în cadrul campaniei anuale oficiale Earth Hour (Ora Pământului).
La nivel local Campania Earth Hour Craiova 2014 este implementată de către Asociaţia Studenţilor din Facultatea de Fizică, Craiova (ASFFC) –Asociaţia Junior Chamber International Craiova şi  Organizaţia Naţională Cercetaşii României – Craiova.

Ora Pământului este un proiect ce se desfăşoară din 2007 în lume şi din 2009 în România şi tot din anul acela a fost importat şi în Craiova de către Departamentul de fizică, Colegiul Naţional Carol I. Anul acesta ca şi evenimente ne-am propus să desfăşurăm o serie de workshopuri şi dezbateri în liceele craiovene cu direcţie de protejare a mediului, am dezvoltat un concept de marş al biciliştilor ce va avea loc sâmbătă de la ora 15.00 în faţa Primăriei, observaţii astronomice pe esplanada Teatrului Naţional. Studenţii de la Fizică au dezvoltat o campanie de ecologizare a Grădinii Botanice din Craiova.
A declarat Tănase Iulian,coordonator campanie Earth Hour

Ora Pământului se petrece în centrul oraşului

Policlinica Buna Vestire Craiova

Organizatorii invită craiovenii pe esplanada Teatrului Naţional să privească stelele şi planetele prin telescop.

Punem telescoape, lunete, oricine poate veni, le arătăm stelele, planetele, dacă iese luna şi stăm destul timp, le arătăm şi luna, vom sta cât este nevoie.
Ciobotea Elena Ramela, preşedinte ASFFC

În plus, de la ora 15.00, tot pe 29 martie, va avea loc un marş al bicicliştilor ce promovează mişcarea pe jos sau cu bicicleta în detrimentul altor mijloace de transport care poluează mediul înconjurător.
Evenimentul final va avea loc în piaţa Mihai Viteazu, sâmbătă de la ora 20.30 prin stingerea, în intervalul orar menţionat (sâmbătă 29 martie 2013, orele 20.30-21.30) a tuturor luminilor controlate de către
Primărie care nu implică riscuri legate de securitate, lumini care pun în valoare obiectivele arhitecturale deosebite ale oraşului nostru (proiectoarele de pe Primărie, Prefectură, Primărie –  Palace, Muzeul Olteniei , Muzeul de Artă, Universitate, Sala Polivalentă, poarta Parcului Romanescu).

Desfăşurarea unui marş pe traseul Universitate – Primărie – Piaţa Mihai Viteazu, la care să participe elevi,studenţi şi profesori având candele, precum şi alţi cetăţeni ai oraşului şi activitaţi de divertisment în Piaţa „Mihai Viteazul”  în acelaşi interval orar.
În cadrul campaniei Earth Hour din Craiova s-au mai desfăşurat diverse acţiuni precum: desen verde realizat de clasele primare între 20 – 26 martie 2014 şi sesiune de informare cu privire la protecţia mediului, curăţenie Grădina Botanică pe 27 martie 2014, observaţii astronomice între 27 – 29 martie 2014, corp sănătos pentru o minte sănătoasă pe 28 martie 2014, campanie stradală de informare între 26 – 29 martie 2014, JCI Cycling Day: 29 martie 2014 , ora 15.00, JCI Nutrition Days: 26 – 28 martie 2014, Climate change vs Battle Resources, 28 martie 2014, Be ecovolunteer: 28 martie 2014, informare Energie Verde: 29 martie 2014.

Politica