duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Sezonul 2 din Wednesday își mută producția din România

Netflix a anunţat marţi începerea filmărilor pentru sezonul 2 al serialului „Wednesday” în Irlanda, confirmând practic informația apărută cu jumătate de an în urmă. Producția primului serial original al Netflix filmat în România se mută astfel într-o altă țară europeană.

„Suntem încântaţi că întreaga familie Addams se va înscrie la Nevermore Academy în acest sezon, alături de o distribuţie de vis alcătuită din staruri şi chipuri noi”, spun creatorii Al Gough și Miles Millar într-un comunicat citat de revista Variety și News.ro.

Wednesday a fost primul serial original al Netflix filmat de compania americană în România de la lansarea platformei sale de streaming pe piața românească în 2016, seria regizată de Tim Burton bucurându-se de un succes uriaș la nivel mondial.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Serialul a petrecut peste 20 de săptămâni în Top 10 Global şi a ajuns în Top 10 Cele mai urmărite seriale în 93 de ţări. Ca număr de ore de vizionare pentru o serie în limba engleză el este surclasat doar de sezonul 4 al Stranger Things, un alt serial-fenomen al Netflix, însă acesta a avut cu un episod în plus și a beneficiat de episoade mai lungi.

Printre locurile folosite pentru filmările la Wednesday și care pot fi văzute în serial s-au numărat Castelul Cantacuzino din Bușteni, gara din Sinaia, Casa Monteoru din București, Sera Veche a Grădinii Botanice din capitală și studiourile Buftea.

Primul sezon filmat în România a însemnat însă mult mai mult pentru țara noastră, de la locuri de muncă pentru foarte mulți tehnicieni până la prezența în serial a unor actori romani. De altfel, o parte din echipa română din spatele camerei a fost nominalizată la premiile Emmy alături de partea britanică si cea americană.

Serialul în care misterul se împleteşte armonios cu supranaturalul prezintă anii lui Wednesday Addams ca studentă la Nevermore Academy.

Printre producătorii executivi se numără şi Steve Stark, Andrew Mittman, Tommy Harper, Karen Richards, Kayla Alpert, Jonathan Glickman, Gail Berman şi Meredith Averill. Jenna Ortega va fi, de asemenea, unul dintre producătorii sezonului 2.

Regizori ai noului sezon sunt şi Paco Cabezas şi Angela Robinson.

Distribuţia este formată din: Jenna Ortega, Steve Buscemi, Emma Myers, Joy Sunday, Hunter Doohan, Victor Dorobanţu, Moosa Mostafa, Isaac Ordonez, Luyanda Unati Lewis-Nyawo, Billie Piper, Georgie Farmer, Evie Templeton, Owen Painter, Noah Taylor cu Luis Guzmán şu Catherine Zeta-Jones; alături de Joanna Lumley, Thandiwe Newton, Jamie McShane, Frances O’Connor, Haley Joel Osment, Heather Matarazzo, Joonas Suotamo cu Fred Armisen, Christopher Lloyd şi mulţi alţii.

Foto: Facebook/Jenna My Word

spot_img
spot_img

Politica