joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Asfaltare, cu 24 de milioane de lei, pe 33 de străzi din Strehaia

În orașul Strehaia, județul Mehedinți, a început asfaltarea a 33 de străzi din oraș. Este cel mai amplu proiect de reabilitare a infrastructurii rutiere, implementat până în prezent.

Printr-un proiect finanțat cu fonduri guvernamentale, în cadrul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny”, se lucrează acum la modernizarea celor 33 de străzi, ceea ce reprezintă o treime din numărul total de 103. Proiectul are o valoare de 24.181.944 lei și pe lângă terasament și structura rutieră cu două straturi de asfalt, se vor realiza accese la proprietăți, rigole, parcări și se vor moderniza spațiile verzi.

”Unul dintre cele mai importante proiecte, pentru orașul Strehaia, prinde contur. Au început asfaltările în cel mai mare proiect de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere și pietonale din orașul Strehaia, fiind în curs de execuție lucrări pe 33 de străzi. Este un proiect aprobat de Consiliul Local al orașului Strehaia în anul 2022, finanțat prin programul Anghel Saligny, program aprobat de guvernul României la sfârșitul anului 2021. Autoritatea locală strehăiană a reușit să semneze, în aprilie 2023, printre primele contracte de finantare în cadrul acestui program pentru infrastructură rutieră, lucrarea intrând în execuție efectivă, în luna august 2023, cu termen de finalizare, august 2024. Deși este un proiect de mare anvergură, având o valoare a investiției de cca 5 milioane de euro, constructorul s-a mișcat foarte bine și suntem convinși că toate cele 33 de străzi vor fi finalizate în vara acestui an”, a declarat primarul orașului Strehaia, Ioan Giura.

Policlinica Buna Vestire Craiova

”Îl felicit pe domnul primar, Ioan Giura, pentru implementarea acestui proiect și a celorlalte, cele din sănătate, educație și cultură, care aduc orașul la un nivel pe care locuitorii îl merită din plin, cu acces la serviciile de care au nevoie.Astăzi am stat de vorbă cu oamenii din Strehaia și sunt mulțumiți de cum decurg investițiile în oraș, ceea ce ne dă încredere că ne vor fi în continuare alături, în călătoria spre dezvoltarea orașului”, a spus președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu.

Foto: Facebook/Aladin Georgescu

Politica