duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Vicenţiu Mocanu – AUR, la un pas de a câştiga Primăria Râmnicu Vâlcea

Candidatul AUR la Primăria Râmnicu Vâlcea a ajuns acolo unde se aştepta. Exact în Săptămâna Mare.  A ajuns ţinta atacurilor dezlănţuite ale liderilor PNL şi PSD. Zvonuri despre presupuse blaturi cu unul dintre candidaţi, plus reluarea mesajului că orice vot dat AUR este de fapt un vot dat actualului primar au devenit obsesive la liberali.

Situaţia stă în felul următor. Pe eşantionul de votanţi cu vârsta înre 18-30 ani AUR este lider incontestabil. Urmează USR, Forţa Dreptei, PSD şi abia în final PNL. Pe segmentul de vârstă de peste 60 de ani împliniţi ,Vicenţiu Mocanu este pe locul doi, la distanţă foarte mică de PSD şi cu mult înaintea PNL.

În aceste condiţii, liberalii riscă să ajungă la final pe locul 3, iar acest lucru i-ar scoate din schemă pe mulţi din liderii partidului de unde şi aceste atacuri.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ecuaţia câştigătoare pentru Vicenţiu Mocanu este prezenţa la vot. Este clar pentru orice analist că atacurile adversarilor din PSD şi PNL nu vor putea muta niciun vot din bazinele electorale AUR către ceilalţi.

PSD şi PNL au un activ de partid fix şi disciplinat. Dar care are posibilităţi de extindere extrem de limitate. Cei nehotărâţi, indecişii, cei care nu vor să voteze evident că nu fac parte din aceste bazine electorale.

Dacă tinerii vin la vot masiv, dacă prezenţa la vot creşte substanţial peste 50% în Râmnic, atunci Vicenţiu Mocaanu are şanse mari să câştige primăria Râmnicu Vâlcea, iar AUR să aibă un număr important de consilieri municipali şi judeţeni.

Va reuşi AUR să trimită în secţii de votare reprezentanţi experimentaţi şi neinfluenţabili? Va reuşi Vicenţiu Mocanu să mobilizeze la urne toată populaţia tânără şi vârstnică a Râmnicului? Vor veni râmnicenii la vot în 9 iunie?

Aceste întrebări nu au deocamdată răspuns iar sondajele de opinie, indiferent de cine au fost făcute în ultimele 60 de zile continuă să arate un segment important de cetăţeni care spun că vor vota dar nu ştiu cu cine dar unul şi mai important care spune că nu vrea să  participe la vot.

Vicenţiu Mocanu este la un pas de a câştiga Primăria  Râmnicu Vâlcea, dar pasul trebuie să-l facă cetăţenii, spre secţiile de votare, în 9 iunie.

Andi Niculescu

spot_img
spot_img

Politica