sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Afacerile din Oltenia, promovate în Japonia. Misiune economică a ADR Sud-Vest

Companiile din Oltenia, interesate să exploreze posibile colaborări cu firme din Japonia, au avut posibilitatea să o facă în cadrul unei misiuni economice organizate de Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Vest Oltenia, în Tokyo și Nagoya.

Reprezentanții firmelor oltenești au participat la mai multe întâlniri bilaterale, au discutat despre extinderea parteneriatelor de afaceri existente, dar și despre identificarea de noi parteneri de afaceri.

„Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia a organizat, în calitate de partener Enterprise Europe Network, o misiune economică dedicată companiilor din Oltenia din diferite domenii, interesate să exploreze posibilitatea de colaborare cu firme din Japonia.
Evenimentul s-a desfășurat în Tokyo și Nagoya, în perioada 11-15 martie 2024 și a avut ca obiectiv promovarea IMM-urilor regionale la scară internaţională şi facilitarea încheierii unor parteneriate de afaceri între companiile cu interese comune din România şi Japonia.
Programul misiunii economice a debutat cu o întâlnire cu reprezentanți ai Ambasadei României în Japonia, la sediul JETRO – organizație guvernamentală care se ocupă cu promovarea oportunităților de afaceri, comerțului și investițiilor reciproce dintre Japonia și alte state.
Ulterior, membrii delegației din Oltenia s-au deplasat la Nagoya pentru a participa la unul dintre cele mai importante evenimente dedicate inovațiilor japoneze și europene pentru industria 5.0 – Smart Manufacturing Summit, în cadrul căruia, cu sprijinul Camerei de Comerț și Industrie Dolj, a fost realizat un pavilion românesc, cu focus pe zona Olteniei.
Pentru a valorifica pe deplin această oportunitate, companiile românești au avut posibilitatea de a cunoaşte piața japoneză prin participarea la o serie de întâlniri de afaceri bilaterale în cadrul summit-ului. Totodată, antreprenorii olteni au putut discuta despre extinderea parteneriatelor de afaceri existente, identificarea de noi parteneri de afaceri, precum și despre tendințele actuale ale pieței nipone cu reprezentanții Entreprise Europe Network din Japonia, EU-Japan Centre for Industrial Cooperation (Centrul UE-Japonia pentru Cooperare Industrială)”, au transmis reprezentanții ADR Sud-Vest Oltenia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Alexandru Stănescu, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia a menționat că prin această misiune economică s-a urmărit promovarea companiilor oltenești pentru dezvoltarea socio-economică a reginii și nu numai.
”ADR Sud-Vest Oltenia, în calitate de partener Enterprise Europe Network, și-a asumat misiunea de a sprijini companiile din Oltenia să inoveze și să se dezvolte la nivel internațional, contribuind astfel la construirea și consolidarea mediului de afaceri regional. Prin organizarea acestei misiuni economice, ne dorim să promovăm atât regiunea, cât și companiile din Oltenia și să explorăm posibilitățile de cooperare între companiile românești și japoneze, în vederea dezvoltării socio-economice, în beneficiul ambelor ţări. De asemenea, apreciem, în mod deosebit, inițiativa Camerei de Comerț și Industrie Dolj de a organiza un stand expozițional în cadrul summit-ului, oferind un plus de vizibilitate mediului de afaceri din regiunea noastră”, a precizat directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia, Alexandru Stănescu.

Delegația din Oltenia a avut un stand de prezentare la acest eveniment, în care a promovat oportunitățile de investiții si portofoliul firmelor prezente, printre care: Recyclable D&D Waste, Account HR Alina HR, INNES România, CJAM Dolj, NAVIMag Construct, Transfag forest.

Politica