joi, iunie 20, 2024

Ultima ora

Sport

Ciucă: PNL susţine menţinerea datelor pentru prezidenţiale de 15 şi 29 septembrie

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, miercuri, că partidul susţine menţinerea datelor pentru alegerile prezidenţiale decise în coaliţie, respectiv 15 septembrie primul tur şi 29 septembrie cel de al doilea, menţionând că, din punctul de vedere al liberalilor, perspectiva este să aibă propriul candidat la aceste alegeri.

„În acest moment abordarea este una care va avea la bază alegerile din 9 iunie. Perspectiva, din punctul nostru de vedere, este aceea de a avea fiecare partid propriul candidat. Se lucrează la profilul liderului Partidului Naţional Liberal, toate acele panouri au fost concepute pentru a susţine candidaţii noştri la alegerile europarlamentare şi venim cu argumentele pe care noi le-am folosit de fiecare dată în sensul realizărilor pe care Partidul Naţional Liberal le-a reuşit din momentul în care am preluat guvernarea”, a afirmat Ciucă, înainte de a participa la conferinţa ‘Europa în fiecare localitate’, potrivit Agerpres.

El a spus că PNL susţine menţinerea acestor date stabilite în coaliţie.

„Discuţia în coaliţie şi decizia a fost ca alegerile prezidenţiale să fie pe 15 septembrie primul tur, 29 septembrie cel de al doilea. Nu am avut niciun fel de analize sau dezbatere în acest sens, motiv pentru care Partidul Naţional Liberal susţine menţinerea acestei date pentru alegerile prezidenţiale”, a precizat Nicolae Ciucă, întrebat pe această temă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Întrebat dacă totuşi s-ar schimba această dată, având în vedere posibilitatea negocierii pentru preşedintele Iohannis a unei poziţii la nivel european, Ciucă a spus: „Nu cred că trebuie să ne raportăm la ceea ce va face domnul preşedinte Iohannis, nu este nicio legătură între ceea ce urmează să facă domnia sa şi ceea ce se întâmplă în procesul electoral”.

Și prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a afirmat că Nicolae Ciucă este candidatul partidului la preşedinţie, dar nu exclude nici scenariul candidaturii comune cu PSD.

„Candidatul se numeşte Nicolae Ciucă, generalul Nicolae Ciucă, iar dacă vă uitaţi la contextul internaţional, vă uitaţi la întâlnirea de ieri a preşedintelui Klaus Iohannis, care a fost una plină de semnificaţii, cred că este cât se poate de clar că are prima şansă preşedintele Partidului Naţional Liberal, Nicolae Ciucă, care este şi obligat prin statutul partidului să candideze. La noi este simplu: preşedintele partidului candidează la preşedinţia României, că vrea, că nu vrea, este obligat”, a spus Rareş Bogdan.

El a adăugat că scenariul candidaturii comune se va discuta după 10 iunie.

„Nu excludem în niciun caz niciun fel de scenariu legat de candidatură. Adică nu excludem scenariul candidatului comun, dar asta vom discuta după data de 10, când vom vedea cum vor primi românii candidaţii noştri la europarlamentare, la locale”, a spus Rareş Bogdan.

Întrebat dacă Nicolae Ciucă a furat startul pentru alegerile prezidenţiale, Rareş Bogdan a spus: „Dacă Nicolae Ciucă a furat startul la prezidenţiale, ce a făcut Marcel Ciolacu, suntem în Săptămâna luminată, ce a făcut când a plecat la Muntele Athos, ce a făcut sau ce face Mircea Geoană de un an de zile când nu prea e la conducerea NATO, ci mai mult cu lansări de carte şi întâlniri cu alegătorii sau ce au făcut alţi posibili candidaţi?”.

„Nu consider că a furat startul. Consider că pur şi simplu domnul preşedinte Nicolae Ciucă participă la această campanie în calitate de activist liberal”, a mai spus Rareş Bogdan.

Foto: Facebook/Nicolae Ionel Ciucă

Politica