joi, mai 9, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Directoarea din Gorj cu cea mai mare medie, eliberată din funcție

Directoarea se află în pragul numirii în funcția de inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean

Adriana Antonela Țuhașu se află în pragul numirii în funcția de inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj. Cunoscută pentru obținerea celei mai mari note la proba scrisă, 9.40, în cadrul sesiunii din aprilie 2022 pentru postul de director, Țuhașu a reușit să obțină conducerea școlii din Padeș, conform Pandurul.

Acuzații privind implicarea politică indică faptul că și după obținerea postului prin concurs, poziția în Gorj nu este garantată. În acest context, șefa Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj a dispus o inspecție la Padeș. Concluzia acestei inspecții a fost că totul funcționează corespunzător, dar directorul general nu îndeplinește criteriile necesare. Astfel, Adriana Antonela Țuhașu a primit o evaluare nesatisfăcătoare pentru abilitățile sale de management și a fost eliberată din funcție.

A depus o contestație în instanță împotriva evaluării efectuate de către comisia Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Gorj, iar procesul este încă pe rol. În anul 2016, a participat, alături de Marcela Mrejeru, la concursul pentru postul de director la Colegiul „Henri Coandă”, însă a fost respinsă. În schimbarea de conducere de la școala din Padeș, a fost implicat Mihăiță Troacă, primarul localității și coleg de partid la PSD, care a exprimat dorința de a o înlocui pe Țuhașu cu altă persoană.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Foto: Gorj Express

Politica