duminică, mai 26, 2024
spot_img

Ultima ora

spot_img

Sport

spot_img

Trenuri oprite în Dolj. Linia de contact, ruptă

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunţat că circulaţia trenurilor pe sectorul Cernele – Coţofeni este închisă pe ambele fire, din cauza unui deranjament provocat de un tren Regio, care aparţine operatorului naţional CFR Călători. Aceștia spun că trenul Regio 2089, remorcat cu 2 locomotove, la ieşire din staţia Cotofeni, a rupt pantografele celor două locomotive şi linia de contact pe ambele fire de circulaţie.

„Menționăm faptul că, personalul de intervenție al SRCF Craiova desfășoară lucrări pentru remedierea deranjamentului cu 2 drezine pantograf. De asemenea, facem precizarea că operatorul național CFR Călători a fost informat să trimită  o locomotivă Diesel, până la remedierea și repunerea sub tensiune, pentru a asigura continuitate în traficul feroviar”, anunță CFR SA.

Tot CFR SA, anunță că momentan, trei trenuri sunt oprite temporar, acestea urmând să fie reînscrise în circulaţie cu locomotiva Diesel a operatorului. Trenurile oprite sunt următoarele:

Policlinica Buna Vestire Craiova

R 2089 staționează în Coțofeni

R 2854 oprit în stația Răcari

IR 349 staționează între Ișalnița și Coțofeni.

„Durata lucrărilor de intervenție pentru remedierea deranjamentului, care implică verificarea pe teren cu drezinele pantograf a întregii distanțe și înlocuirea componentelor avariate, etape necesare pentru repunerea sub tensiune a secțiunii Cernele – Coțofeni, va fi de cel puțin 2 ore. În acest interval orar, pentru menținerea continuității traficului feroviar, așa cum am menționat anterior, operatorul național CFR CĂLĂTORI va asigura tracțiune Diesel pentru trenurile care tranzitează zona afectată de deranjament. Adresăm scuzele necesare călătorilor și îi asigurăm că personalul feroviar depune toate eforturile pentru remedierea deranjamentului și reluarea traficului în condiții normale de trafic, în cel mai scurt timp”, mai spune operatorul național feroviar, CFR SA.

spot_img
spot_img
spot_img

Politica