duminică, iunie 16, 2024

Ultima ora

Sport

Candidatul PSD, Mihai Cotea, agentul dezvoltării în Calafat

Mihai Cotea este un profesionist desăvârșit, determinat să propulseze Municipiul Calafat către un nivel superior și să îl plaseze acolo unde îi este locul – în topul dezvoltării

Calafatul se pregătește pentru un nou capitol al evoluției sale, iar în centrul acestei transformări se află Mihai Cotea, un om dedicat, cu experiență în rezolvarea problemelor comunității.

Mihai Cotea are 47 de ani și o carieră impresionantă ca profesor și preot, dar și ca manager. Nu este doar un nume în peisajul politic local, ci un lider care și-a dedicat întreaga viață slujirii comunității și a adus în permanență oamenii împreună, în jurul valorilor fundamentale: educație, etică și solidaritate.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Acum, este pregătit să-și asume rolul de edil al orașului, mai ales că are experiență și în administrația locală a municipiului unde a ocupat, timp de zece ani, postul de consilier al primarului. Cu o viziune clară despre dezvoltarea urbană echilibrată, Cotea a întocmit deja o listă de proiecte prioritare pe care le va pune în mapa sa de cum va obține postul de edil.

„Primul proiect demarat va fi un parc industrial pe o suprafață de 17 hectare. Consiliul Județean Dolj are experiență în acest domeniu, având deja două asemenea obiective finalizate. Proiectul va fi realizat, în proporție de 70%, prin fonduri europene, 20% prin contribuția Consiliului Județean și 10% din contribuția Primăriei Calafat. Estimăm un număr de 22 de unități de producție, care vor fi deschise în primii doi ani de la inaugurare, care să înglobeze aproximativ 1200 de noi locuri de muncă”, a declarat candidatul Mihai Cotea.

De asemenea, Cotea și echipa lui intenționează să construiască un parc logistic pentru a obține beneficii economice de pe urma miilor de camioane care tranzitează podul Calafat – Vidin. Un astfel de proiect va genera aproximativ 250 de noi locuri de muncă.

Viziunea lui Cotea: transformarea malului Dunării în zonă turistică

Proiectul de suflet al lui Cotea este însă transformarea întregului mal al Dunării în zonă turistică, un obiectiv ce va crea aproximativ 350 de locuri de muncă.

„Vom începe cu transformarea Portului Calafat în port turistic, tot cu sprijinul Consiliului Județean, și tot cu fonduri europene. Vom prelua fosta tabără de vară și o vom reda scopului inițial. Vom reamenaja integral plaja Calafat. Vom prelua toate terenurile dintre Calafat și Bașcov, de pe malul Dunării, și le vom concesiona, pe sume modice, tuturor celor care vor să deschidă o afacere în domeniul turismului”, a mai spus Cotea.

De asemenea, vrea să parceleze terenul de lângă Colegiul „Ștefan Milcu” și să-l acorde gratuit familiilor de până la 45 de ani pentru a-și construi case.

„Toate casele vor fi construite după un proiect unic P+1, pentru ca la intrarea în oraș să creeze o imagine vizuală deosebită. Singura condiție va fi ca locuința să fie ridicată, măcar la roșu, în primii cinci ani de la primirea parcelei. Doar activitățile de construcție a acestor obiective vor aduce venituri directe sau indirecte care vor crește cu aproximativ 75% bugetul local”, a menționat candidatul PSD.

În plus, vrea să acceseze fonduri europene pentru a monta panouri fotovoltaice pe clădirile publice pentru a reduce cheltuielile cu energia electrică în localitate, dar și pentru a avea un mediu mai curat.

Viziunea pentru Calafat: modernizare și sprijin pentru afaceri locale

Mihai Cotea propune și un set amplu de inițiative pentru Calafat, inclusiv extinderea rețelei de apă și canalizare pentru a asigura accesul la utilități moderne pentru toți locuitorii. De asemenea, vizează modernizarea infrastructurii rutiere, iar asfaltarea bulevardului HCC și a străzilor din Basarabi și Golenți, o va face cu fonduri europene. Mihai Cotea va sprijini afacerile locale și inițiativele antreprenoriale. De aceea, plănuiește să acorde terenuri gratuite și o reducere cu 50% a impozitelor locale pentru orice afacere nouă care creează cel puțin un loc de muncă. Această strategie nu doar încurajează dezvoltarea economică, ci și creșterea ratei de ocupare a forței de muncă în oraș. În plus, candidatul propune înființarea unei societăți a primăriei, formată exclusiv din angajați din oraș, pentru a gestiona eficient și profesionist lucrările publice ale administrației locale.

Profil de primar

Oamenii din Calafat îl știu pe Mihai Cotea ca fiind omul care le-a fost alături și la bine, și la greu, care le-a ascultat problemele și le-a dat sfaturi în cele mai delicate momente ale vieții. Acum vine în fața cetățenilor din Municipiul Calafat cu o strategie de dezvoltare prin care orașul să aibă o creștere economică substanțială, iar numărul locurilor de muncă să crească semnificativ. Are un plan concret în acest sens, iar experiența ca manager, dar și cea dobândită din poziția de consilier al primarului din perioada 2008-2018 îl fac omul potrivit pentru a ocupa funcția de primar al Calafatului. Anii în care a lucrat în domeniul administrației publice îl ajută să înțeleagă nevoile și aspirațiile comunității, iar abilitățile sale în gestionarea banilor publici pot contribui la implementarea eficientă a strategiei sale.

Prin implicarea cetățenilor în procesele decizionale și colaborarea cu sectorul privat, el poate să creeze un cadru propice pentru dezvoltarea sustenabilă a orașului.

Cotea recunoaște că o infrastructură solidă este fundamentală pentru prosperitatea unei comunități și se angajează să investească în modernizarea și extinderea acesteia pentru a susține creșterea economică și bunăstarea locuitorilor.

De asemenea, strategia lui Mihai Cotea vizează punerea Calafatului pe harta turistică națională și internațională. El vede potențialul malului Dunării ca fiind o resursă valoroasă pentru dezvoltarea acestui sector și se angajează să lucreze la crearea unor facilități și servicii care să promoveze atracțiile naturale și culturale ale zonei.

Principalele proiecte propuse

  • Extinderea rețelei de apă și canalizare pentru toate străzile orașului
  • Ridicarea unui parc logistic în Municipiul Calafat
  • Realizarea unui parc industrial pe o suprafață de 17 hectare
  • Transformarea întregului mal al Dunării în zonă turistică
  • Acordarea de terenuri gratuite tinerilor până în 45 de ani

Comandat de PSD Dolj, executat de Inter Regional Management SRL, CUI mandatar financiar 21240002.

Politica