sâmbătă, aprilie 27, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Acces restricționat la SJU Târgu Jiu, din cauza gripei și a rujeolei

Se modifică programul de vizită la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Târgu-Jiu, din cauza creșterii cazurilor de viroză și gripa, dar și în urma epidemiei de rujeolă declarată la nivel național.

Decizia a fost luată de conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu împreună cu medicul epidemiolog din cadrul unității.

„Astfel, de mâine, 24.01.2024, pentru toate secțiile cu excepția secțiilor de terapie intensivă (ATI), programul de vizită va fi de luni până vineri, în intervalul orar 13:00-14:00, iar sâmbăta și duminica între 09:00-10:00 și 14:00-15:00. Pentru secțiile de terapie intensivă (ATI), programul de vizită va fi de luni până duminică între orele 13:00-14:00. Durata vizitei va fi de maximum 15 minute, iar aparținătorii vor primi, cu titlu gratuit, echipament standard de protecție (mască, halat și botoși de unică folosință). De asemenea, la nivelul întregului spital este recomandată, atât personalului medical, cât și pacienților, purtarea măștii de protecție. La Camera de Gardă Pediatrie se prezintă, zilnic, zeci de pacienți; de exemplu în garda din 22 ianuarie au fost 55 de prezentări, iar în weekend peste 65/gardă. Parte dintre pacienții care se prezintă la Camera de Gardă Pediatrie au nevoie și de internare continuă în Secția Pediatrie. De asemenea, au avut nevoie de internare și numeroși adulți diagnosticați cu gripă”, au anunțat reprezentanții SJU Târgu Jiu.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit acestora, de la începutul anului și până în prezent, 45 de pacienți cu gripă (copii și adulți), 95 de pacienți cu pneumonie (copii și adulți) s-au internat în secțiile SJU Târgu Jiu.

„Cei mai afectați de gripă rămân copiii. Astăzi, de exemplu, în Secția Pediatrie sunt internați 7 pacienți cu gripă și 1 pacient cu coronavirus.Medicii din toată țara fac în continuare apel la vaccinare, în condițiile în care cazurile grave ale bolii pot fi prevenite prin vaccin,” mai arată reprezentanții spitalului.

Politica