duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Bodo, dirijorul din Vama Calafat

Vămile României continuă să funcționeze un sistem piramidal al șpăgii, construit în zeci de ani și protejat de la vârful marilor partide, susțin jurnaliștii Recorder, într-o investigație care a vizat șpăgile din vămile din țară. Astfel, la Calafat, au fost surprinse multe TIR-uri cu numere provizorii care ocoleau coloana de așteptare. Acestea se duceau direct la zona ghișeelor, lăsând impresia că ar avea o înțelegere deja stabilită.

Odată ajunse la ghișee, TIR-urile erau preluate de o persoană ce părea specializată pentru astfel de operațiuni, după cum au descoperit jurnaliștii recorder. Persoana respectivă s-ar numi Bodo și s-ar ocupa cu dirijarea campioanelor care trec în față: „Bă, eu am 40 de ani aici. Cunosc toate limbile”, a răspuns Bodo, când a fost întrebat dacă poate băga un TIR în față.

Întâmplător sau nu, în județele cu puncte de frontieră importante, biografiile liderilor politici sunt legate de domeniul transporturilor și de activitatea din vămi. Foști taxatori de pod și foști șoferi de camion ajunși până în Parlamentul României, dar rămași aproape de activitățile care i-au propulsat în carieră: unii sunt anchetați penal pentru implicarea în sistemul de șpagă din vămi, alții afișează un nivel de trai care depășește cu mult nivelul veniturilor din declarația de avere, notează recorder.ro. VIDEO și mai multe detalii AICI.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a reacționat la investigația publicată de jurnaliștii Recorder. Acesta condamnă abaterile unora dintre angajații CNAIR și spune că nu ar vrea ca aceștia să umbrească întreaga activitate și munca celorlalți oameni din sistem.

Condamn cu fermitate recentele cazuri punctuale expuse într-o investigație jurnalistică ce vizează angajați #CNAIR! Activitatea CNAIR s-a remarcat, în mandatul meu, prin proiectele majore de #infrastructură și prin absorbția record a fondurilor europene! Abaterile izolate nu vreau să umbrească munca onestă a majorității covârșitoare a colegilor mei. De fiecare dată am sancționat cu fermitate orice abatere identificată și nu am ezitat să sesizez autoritățile statului care au atribuții în cercetarea și pedepsirea oricăror derapaje! Voi acționa și pe viitor într-un mod consecvent, cerând subordonaților CNAIR să respecte legile statului pe care îl reprezintă și pentru care lucrează. Voi înștiința și în continuare organele abilitate, ori de câte ori vor fi identificate ilegalități. Îi consider #parteneri pe toți cei care reclamă cu onestitate abateri de la normele legale și mizez pe sprijinul lor în continuare!”, a scris Cristian Pistol, pe Facebook.

sursă foto: captură video YouTube

spot_img
spot_img

Politica