duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Trei proiecte cu finanțare prin PNRR, aprobate pentru IPJ Mehedinți

La sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc, pe 21 februarie, evenimentul de înmânare a contractelor de finanțare pentru proiecte depuse în cadrul PNRR – Componenta 5- Valul Renovării, unde a participat și șeful Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți.

„Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți i-au fost aprobate trei proiecte cu finanțare prin PNRR, respectiv:,,Reabilitarea și modernizarea în vederea creșterii eficienței energetice a sediului Aurelian”, nr. C5-B2.2.b136, ,,Reabilitarea și modernizarea în vederea creșterii eficienței energetice a clădirii Poliției municipiului Drobeta-Turnu Severin” nr. C5-B2.2.b173 și ,,Reabilitarea și modernizarea în vederea creșterii eficienței energetice a clădirii Poliției oraș Vânju-Mare”, nr. C5-B2.2.b134.
Proiectele aprobate se referă la creșterea eficienței energetice și presupun:

• izolarea termică a fațadei exterioare prin anvelopare și înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă cu performanță ridicată;

Policlinica Buna Vestire Craiova

•înlocuirea acoperișului cu toate accesoriile (jgheaburi, burlane, parazăpezi, grile de ventilație etc.) și izolarea termică a planșeelor;

•montarea unui sistem de producere a energiei electrice utilizând surese regenerabile-panouri fotovoltaice;

•utilizarea de surse regenerabile de energie termică prin montarea unor pompe de căldură apă-aer;

•dotarea cu corpuri de încălzire ventiloconvectoare, de încălzire/răcire;

• reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat prin înlocuirea circuitelor de iluminat deteriorate sau subdimensionate și înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, inclusiv tehnologie LED.

La propunerea celor trei sedii de poliție s-a avut în vedere anul construcției acestora, respectiv faptul că sunt clădiri vechi, din anul 1900 ( sediul Aurelian), din anul 1973 (sediul Poliției oraș Vânju Mare) și anul 1981 (sediul Poliției municipiului Drobeta-Turnu Severin), iar până în prezent nu au fost supuse decât unor lucrări de întreținere/reparație.

Valoarea totală a celor trei proiecte depuse de Inspectoratul de Poliție Județean Mehedinți este de 14.271.613,3 de lei cu TVA.

Obiectivele proiectelor aprobate constau în îmbunătățirea accesului la resursele și serviciile comunității și a calității vieții în oraș, fiind asigurate servicii publice la un înalt nivel, care să corespundă criteriilor vieții urbane moderne și prietenoase cu mediul”, potrivit IPJ Mehedinți.

Acest apel de proiecte este gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei finanţat din fonduri europene prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României şi din fonduri naţionale.

spot_img
spot_img

Politica