duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Elevii și profesorii nu mai trebuie să citească la ore fixe de Ziua Națională a Lecturii 2023

Elevii și profesorii nu mai trebuie să citească timp de câteva minute, la ore fixe, în Ziua Națională a Lecturii 2023 de miercuri, 15 februarie. Copiii trebuie să aducă la școală cartea preferată, după exemplul personal dat de profesori, anunță Ministerul Educației (ME), potrivt edupedu.ro

Foto: Facebook/Ministerul Educației – România

ME scrie și despre “cum altfel putem promova lectura”: prin discuții despre drepturile de autor, “cluburi de lectură organizate pentru elevi și împreună cu aceștia, întâlniri cu scriitori, traducători și ilustratori, ateliere de scriere creativă și/sau ilustrare de carte, vizite și/sau activități organizate la bibliotecă sau la librărie”.

Foto: Facebook/Ministerul Educației – România

În 2022, în toate școlile din România, toți profesorii și elevii au avut de citit câte 15 minute, de la orele 11:00 și 14:00, după indicațiile primite într-o adresă de la Ministerul Educației, semnată de secretarul de stat Sorin Ion.

Policlinica Buna Vestire Craiova

EduPedu.ro a scris că decizia fusese luată de ministrul de la acea vreme, Sorin Cîmpeanu, care motiva că obiectivul activității era “de a promova lectura ca obicei cotidian, fără a presupune discutarea fragmentelor citite sau realizarea unei analize pe text”.

Foto: Facebook/Ministerul Educației – România

spot_img
spot_img

Politica