duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

VIDEO/ Două solare au luat foc, în Olt!

Două solare, din comuna Valea Mare, au luat foc. La sosirea primelor echipaje, incendiul se manifesta violent, cu flacără și degajări mai de fum, existând pericol de propagare la o anexă aflată în apropiere.

Pompierii Detașamentului Slatina și Stației Scornicești au sosit cu două autospeciale de stingere, un autocamion prevăzut cu bazin de apă și un echipaj SMURD.

„Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ o oră și jumătate. În urma incendiului au ars două solare, pe structură metalică, acoperite cu folie de polietilenă, cu suprafața totală de circa 700 de metri pătrați, ghivece cu flori și legume și materiale combustibile aflate în solare și în apropierea acestora”, potrivit ISU Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost un scurtcircuit electric, produs la un conductor electric defect sau cu improvizații.

Principalele măsuri de prevenire a incendiilor izbucnite din cauza instalațiilor electrice defecte sau cu improvizații:

• nu utilizaţi aparatele electrice, cablurile electrice, prizele, întrerupătoarele, dispozitivele de protecţie cu defecţiuni sau cu improvizaţii;
• nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate prin înlocuirea cu liţă a fuzibilului calibrat;
• nu suprasolicitaţi instalaţia electrică folosind mai multe aparate simultan.

spot_img
spot_img

Politica