duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Portugalia renunță la restricțiile pentru călătorii din Uniunea Europeană

Călătorii din UE care au un certificat sanitar european nu vor mai trebui să prezinte un test COVID negativ înainte de intrarea pe teritoriul Portugaliei. Măsura se aplică începând de luni, 7 februarie, potrivit unui decret publicat duminică.

De la începutul lunii decembrie, autoritățile de la Lisabona au cerut ca persoanele de peste 12 ani din UE să prezinte un test negativ la intrarea în țară, chiar dacă sunt vaccinate.

Începând de luni însă, cei care au un certificat COVID digital – care atestă vaccinarea, trecerea prin boală sau testarea cu rezultat negativ – sau care dețin orice altă „justificare a vaccinării”, nu mai sunt obligați să se testeze pentru a putea intra pe teritoriul portughez, relatează AFP, citată de News.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Decizia urmează recomandările făcute la nivel european, menite să faciliteze călătoriile în interiorul UE pentru persoanele care au un certificat digital UE.

Potrivit recomandărilor UE, călătorii vor putea intra liber într-o țară europeană, dacă au fost vaccinați cu schema completă în urmă cu cel mult 270 de zile sau dacă au primit și doza booster. Practic, certificatul digital va fi valabil nouă luni pentru cei care au schema completă de vaccinare sau au primit și a treia doză.

De asemenea, termenul de valabilitate al testelor antigen a fost redus de la 48 la 24 de ore, potrivit unei decizii recente a consiliului de miniștri.

Confruntată, ca majoritatea statelor lumii, cu o creștere a numărului infectărilor, din cauza răspândirii tulpinii Omicron, Portugalia a înregistrat în ultimele 24 de ore 41.000 de cazuri noi de COVID și 44 de decese.


spot_img
spot_img

Politica