duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Criză de sânge în spitalele din județul Gorj

Spitalele din judeţul Gorj se confruntă cu criză de sânge. Acest moment delicat este cauzat de reducerea semnificativă a numărului de donatori. Persoanele care vor să doneze sânge sunt din ce în ce mai puține din cauza pandemiei, conform spuselor directorului Centrului de Transfuzii Sanguine Gorj, Nicoleta Căluţoiu.

În ultimii doi ani, această criză de sânge s-a accentuat periodic mai ales din cauza pandemiei. Sunt donatori care de doi ani nu au mai venit în centru tocmai din cauza fricii de a se apropia de instituţii medicale. Când s-au relaxat aceste restricţii şi numărul de cazuri a scăzut, înainte de sărbători, am observat că au început să vină mai mulţi donatori. În schimb, acum, de când creşte incidenţa, s-a redus din nou numărul donatorilor, pentru că le este frică pur şi simplu“, a spus medicul Nicoleta Căluţoiu, potrivit adevărul.ro.

Directorului Centrului de Transfuzii Sanguine Gorj spune că media lunii ianuarie este de 15 donatori pe zi: „O medie de 30 de donatori pe zi ar fi minimum, astfel încât să nu existe sincope

Policlinica Buna Vestire Craiova
spot_img
spot_img

Politica