duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Proiecte comune pentru Craiova și Vidin. Cosmin Vasile și Olguța Vasilescu au început discuțiile

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile, și primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu s-au întâlnit, marți, cu o delegație formată din reprezentanți ai Municipalității Vidin, delegație condusă de primarul localității din Bulgaria, Tsvetan Tsenkov.

Discuțiile s-au concentrat asupra posibilităților de implementare a unor proiecte comune, derulate cu finanțare nerambursabilă, în cadrul programelor puse la dispoziție de Uniunea Europeană în actualul exercițiu financiar. Printre domeniile care pot oferi oportunități semnificative de colaborare au fost identificate infrastructura de transport, sănătatea, cultura și turismul.

La întâlnirea de la Palatul Administrativ au mai participat vicepreședintele CJ Dolj Mihai Neațu, viceprimarul municipiului Craiova Aurelia Filip, precum și specialiști în accesarea finanțărilor europene din cadrul celor două instituții.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Consiliul Județean Dolj a acumulat în ultimii 15 ani o vastă experiență în derularea unor demersuri finanțate din fonduri europene, prin programele de cooperare transfrontalieră, în parteneriat cu instituții și autorități din districtele Vidin, Vratsa și Montana, experiență care reprezintă acum un fundament solid pentru viitoarele inițiative comune”, menționează Consiliul Județean Dolj.

Din delegația bulgară au mai făcut parte președintele Consiliului Municipal Vidin, Genadi Velkov, viceprimarul Desislava Todorova, alături de consilieri și consultanți.

spot_img
spot_img

Politica