luni, aprilie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Explozie, urmată de un incendiu puternic la Combinatul chimic Azomureș

O explozie urmată de incendiu s-a produs în noaptea de marţi spre miercuri la staţia de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomureş. Un bărbat de aproximativ 50 de ani a suferit o fractură de membru superior, potrivit Agerpres.

În urma evenimentului a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populaţiei din zona limitrofă a combinatului, însă autoritățile și operatorul economic dau asigurări că oamenii nu sunt în pericol.

Explozia s-a produs în jurul orei 01:00. Potrivit ISU Mureş, incendiul este localizat, fără pericol de extindere, şi se intervine pentru lichidare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cauza evenimentului a fost identificată chiar de operatorii instalației.  Potrivit reprezentanţilor combinatului, este vorba de fisurarea unei conducte prin care se transporta gaz de sinteză la presiune foarte mare. Incendiul a avut loc în timpul manevrelor de pornire a uneia dintre instalaţiile de producere a amoniacului de pe platformă.

„Situaţia este acum sub control, este monitorizată de autorităţi, instalaţia unde a avut loc incendiul fiind oprită complet”, dă asigurări Azomureș. 

Persoana rănită a fost externată din Serviciul de Urgență, mai precizează compania.

Explozia de la Azomureș intervine la câteva zile de la un alt accident produs pe platforma Rafinăriei Petromidia Năvodari. Un tânăr de 32 de ani a murit, iar alte patru persoane au fost rănite, dintre care două au suferit arsuri pe o suprafață destul de extinsă a corpului și au fost transferate pentru tratament în străinătate.

La o zi după acest eveniment, un alt incendiu s-a produs la o fabrică pentru materiale de construcții din Constanța, însă, din fericire, nu au fost victime. Și într-un caz, și în celălalt, populația a fost avertizată prin RO-Alert și sfătuită să evite zona și să stea cu geamurile închise. Noxele degajate în timpul acestor incendii au fost răspândite însă de vânt spre mare.

Foto: digi24.ro

Politica