Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Turiștii români ar putea merge în vacanță în Turcia fără test PCR

Publicat

pe

Turcia și-a propus să atragă cât mai mulți vizitatori, anul acesta, iar românii sunt și ei pe listele turiștilor preferați. Tocmai de aceea, autoritățile din Turcia se gândesc să ridice, de la 1 iunie, obligativitatea efectuării testului PCR pentru turiștii care vin din România.

Ferit Turgut, reprezentantul pentru Mediterana din boardul Asociaţiei agenţiilor de turism din Turcia (Tursab), a declarat, în cadrul unui briefing pentru jurnalişti români, că pe 17 mai se încheie lockdown-ul în Turcia, iar până la sfârşitul lunii se va decide pentru ce ţări se vor mai solicita de la 1 iunie teste PCR pentru turişti. Românii, care au o situaţie bună din punctul de vedere al numărului cazurilor de COVID-19, cel mai probabil nu vor mai avea nevoie de teste PCR de la 1 iunie pentru a intra în Turcia. Ferit Turgut a adăugat că este posibil ca o decizie în acest sens să se ia chiar mai devreme, notează Agerpres.

De luna viitoare, cel mai probabil Turcia va trece la liste de acces pe culori (gălbenă, roşie, verde), în funcţie de numărul de cazuri de coronavirus din ţările respective.

În Antalya sunt aşteptaţi în 2021 între 500.000 și 600.000 de turişti români, care sunt în top 20 al ţărilor cu cea mai mare prezenţă în această regiune, listă dominată de Rusia.

Oficialii turci doresc ca în 2021 să ajungă la jumătate din fluxul de turişti din 2019, un an fără pandemie, când în Antalya au venit 15 de milioane de turişti.

Reprezentantul Tursab a mai spus că ţara sa se pregăteşte să accepte persoanele vaccinate în ţară fără condiţii suplimentare, dar că momentan nu a angajat discuţii privind o eventuală recunoaştere a certificatului verde digital care este în curs de adoptare în Uniunea Europeană.

Ferit Turgut spune că aproape toţi angajaţii din sectorul turismului au fost vaccinaţi, proces care ar urma să se încheie pe 30 mai.

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.