Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Școlile ar putea funcționa cu prezență fizică în săptămâna 17-21 mai

Publicat

pe

Elevii din localitățile în care rata de infectare va fi, la finalul acestei săptămâni, mai mică de 1 la mie s-ar putea întoarce în bănci începând de săptămâna viitoare. O spune chiar ministrul educației, Sorin Cîmpeanu. 

“Referința e ziua de vineri pentru toată săptămâna următoare”, a precizat Sorin Cîmpeanu, citat de Edupedu.ro, după ce Capitala și județul Cluj au trecut sub pragul de 1,5 cazuri de COVID la mie.

Potrivit ministrului, “regula din ordinul comun spune că școlile funcționează după scenarii raportate la rata de infectare din ziua de vineri precedentă săptămânii respective. Deci, referința e ziua de vineri pentru toată săptămâna următoare“. 

“Dacă școlile sunt în localități unde rata de infectare e mai mică de 1 la mie vineri, 14 mai, atunci vor funcționa cu prezență fizică în săptămâna 17 – 21 mai. Pe 21 mai iar ne uitam“, a mai spus Cîmpeanu.

 La raportarea de astăzi, niciun județ nu se mai află în scenariul galben. Mai exact vorbim despre 1,49, iar media națională raportată la populația României, conform datelor INS, a ajuns la 1,02. 

 

Continue Reading

© 2021. Toate drepturile rezervate.