marți, aprilie 30, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Imunizarea cadrelor medicale continuă în Dolj

Începând de miercuri, 30 decembrie, campania de vaccinare anti-COVID este demarată și în rândul celorlalte cadre medicale din Dolj, atât din sistemul public de sănătate, cât și din cel privat. După ce duminică au fost administrate primele doze de vaccin personalului medico-sanitar de la Spitalul de Boli Infecțioase ,,Victor Babeș”, astăzi, restul dozelor sunt porționate, în funcție de numărul solicitărilor, astfel încât să ajungă la cadrele medicale din județ care s-au înscris pe listă pentru a se vaccina.

Direcția de Sănătate Publică Dolj a primit 195 de flacoane, fiecare conținând câte 5 doze, ce vor fi distribuite centrelor de vaccinare unde există solicitanți. Pe lângă personalul medical din unitățile spitalicești, reprezentanții Prefecturii Dolj au anunțat că a fost pregătit un centru special pentru cadrele medicale care nu lucrează în spitale ori își desfășoară activitatea în regim privat. Acesta a fost stabilit la Cercul Militar și este disponibil pentru medicii de familie, personalul din cabinete de medicină şcolară, stomatologi, farmacişti și pentru cadrele medicale din privat. Până acum însă, nu au existat solicitări pentru vaccinare.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Dolj, cele 26 de centre de vaccinare în care doljenii pot primi vaccinul împotriva virusului Covid-19, au fost stabilite după cum urmează: 14 centre în Craiova (Stadion – 6 centre, Polivalenta – 4 centre, Sala de sport a Școlii Nr. 32 – 1 centru, Sala de Sport a Școlii Nr. 12 – 1 centru, precum și la Hotelul Grifon – 2 centre) și alte 12 centre de vaccinare în județ (câte un centru în Dăbuleni, Filiași, Segarcea, Băilești, Calafat, Călărași, Daneți, Moțăței, Ostroveni, Poiana Mare, Sadova și Valea Stanciului).

Policlinica Buna Vestire Craiova

Andreea TIGOIANU

Politica