marți, mai 21, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Cutremur resimțit în Oltenia: „Doamne apără-ne de astfel de situații”

Potrivit specialiștilor, intensitatea seismului a fost evaluată la gradul cinci

Marţi dimineaţă, 30 aprilie, un cutremur de magnitudine 4,4 a avut loc la graniţa dintre România şi Serbia, conform INCDFP. Epicentrul seismului s-a situat la granița cu Serbia și a fost resimțit în diverse orașe din regiune. Potrivit specialiștilor, intensitatea acestuia a fost evaluată la gradul cinci.

„În ziua de 30 Aprilie 2024, la ora 08:42:05 (ora locală a României), s-a produs în SERBIA, GRANITA CU ROMANIA un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.4, la adâncimea de 6.0 km. Intensitate: V. Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 23km V de Drobeta-Turnu Severin, 81km NV de Vidin, 83km SE de Resita, 86km SV de Targu Jiu”, a transmis Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, pe Facebook.

Localnicii din Mehedinți au simțit destul de puternic seismul: „S-a simțit destul de puternic la Orșova”, „Eselnița ff tare sa simțit”, „S-a simțit în Severin”, „Da, în zona Carrefour și a fost destul de puternic. Doamne apără-ne de astfel de situații”, au comentat oamenii pe Facebook. O persoană a scris că acesta s-a resimțit și în Bănie: „Si in Craiova s-a simtit”.

Policlinica Buna Vestire Craiova
spot_img
spot_img

Politica