duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Slatina. Ceremonie de comemorare a eroilor de la Revoluție

Eroii căzuți la Revoluția din 1989 au fost comemorați marți, pe de 22 decembrie, o zi plină de semnificație. A fost organizată o scurtă festivitate în acest sens la troiţa dedicată acestora de pe platoul din faţa Casei de Cultură a Tineretului din Slatina.

Prezenţi la ceremonie au fost reprezentanţi ai Prefecturii Olt, ai Consiliului Judeţean, ai Primăriei Slatina şi principalelor instituţii din judeţ, potrivit gazetanoua.ro.

Evenimentul a debutat cu o slujbă de pomenire a celor care au luptat și plătit cu viața la Revoluție și s-a încheiat cu depunerea de coroane la troiţă. Sfârșitul anului 1989 a fost extrem de semnificativ pentru România, singura ţară fost-comunistă în care trecerea de la totalitarism la democraţie s-a făcut prin acte de violenţă, în urma cărora conducătorii vechiului regim au fost executaţi.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Între 16 şi 20 decembrie 1989 a avut loc aşa-numita ,,Revoluţie de la Timişoara”, iar 21 decembrie este considerată prima zi a Revoluţiei în Bucureşti. Atunci, demonstranţii s-au adunat în apropierea Hotelului Intercontinental din Piaţa Universităţii şi au ridicat o baricadă în faţa dispozitivului de intervenţie.

De asemenea, la primele ore ale zilei de 22 decembrie 1989, marile uzine bucureştene și-au suspendat activitatea, grupuri masive de muncitori de la Griviţa Roşie, Vulcan, 23 August, Pipera, Republica, Întreprinderea de Maşini Unelte şi Ansamble Bucureşti îndreptându-se alarmant spre centrul Capitalei. Seara, se constituie Consiliul Provizoriu al Frontului Salvării Naţionale, însărcinat cu preluarea întregii puteri în stat. Acest moment culminează cu instaurarea ,,democraţiei, libertăţii şi demnităţii poporului român”.

sursa foto: gazetanoua.ro

Andreea TIGOIANU

spot_img
spot_img

Politica