duminică, mai 19, 2024

Ultima ora

spot_img

Sport

Vâlcea. Şofer, salvat de trecători şi localnici dintr-o maşină în flăcări

Un bărbat a cărui maşină a luat foc pe un drum din localitatea Suteşti, judeţul Vâlcea, a fost salvat  de trecători, printre care şi un jandarm, şi localnici.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă după-amiaza, 28 noiembrie, în comuna vâlceană menţionată, în jurul orei 15:00.   

Bărbatul se îndrepta spre Drăgăşani când s-a trezit că maşina îi ia foc în trafic. A făcut un atac de panică şi nu a mai fost capabil să iasă din autoturism.  Norocul a fost că prin zonă să treacă o maşină care a oprit. Doi bărbaţi au coborât din autoturism, au luat un extinctor şi au încercat să stingă flăcările, dar şi să-l salveze pe omul din interior. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Unul dintre cei doi salvatori era jandarm, plt. adj. şef Costin Boşoagă. Acesta a cerut între timp şi ajutor prin apelul unic de urgenţă 112.  

Până la venirea forţelor de intervenţie, mai mulţi trecători şi localnici au sărit în ajutor, cu extinctoare, găleţi şi furtunuri cu apă.  

Cu toţii au rămas şocaţi când au realizat la final pericolul uriaş la care s-au expus, întrucât în portbagaj se afla o butelie cu gaz, care ar fi putut exploda în orice moment.

„În timp ce se deplasa spre Drăgăşani cu un prieten, colegul nostru a observat pe carosabil, în Suteşti, un autoturism în flăcări, în al cărui interior se afla o persoană. Au oprit de îndată, au luat extinctorul, s-au îndreptat către maşină pentru a stinge flăcările şi a acorda ajutor persoanei. Între timp, au cerut şi ajutor la 112”, au spus reprezentanții jandarmeriei, potrivit adevarul.ro

„Putem spune ca astăzi a fost o zi norocoasă pentru bărbatul în vârstă de 65 ani, întrucât intervenţia la timp a salvatorilor i-a salvat viaţa şi a împiedicat daune materiale mai mari, mai ales că în portbagajul autoturismului se afla o butelie de gaz care putea exploda oricând”, au mai spus reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea.

foto: Adevărul

spot_img
spot_img

Politica